5 hatalmas hátránya a citromos víznek, amiről senki sem beszél

5 hatalmas hátránya a citromos víznek, amiről senki sem beszél

Címlap / Életmód / Egészség / 5 hatalmas hátránya a citromos víznek, amiről senki sem beszél

Nem újdonság

Persze ez a hír egyáltalán nem újdonság: régóta tudjuk, hogy a savas citrusgyümölcsök nem tesznek túl jót a fogaknak. Ez a citromra extrán igaz, mivel nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, ami károsítja a fogzománcodat – ha nem figyelsz, akár olyan mértékben, hogy helyrehozhatatlan károkat okoz.

A mellékhatások

Ha a fogzománcod meggyengül, sok fogproblémára hajlamosabb lehetsz. Ilyen például az elszíneződés is: a zománc adja a fogak fehérségét, így ha az gyengülni kezd, a fogak egyre sárgábbak lesznek. Ugyanígy a fogzománc meggyengülését jelezheti az is, ha a fogaid széle kicsit átlátszó – furcsán hangzik, de ha tükörbe nézel, könnyen észreveheted akár magadon is.

Ha pedig túl érzékenyek a fogaid a hidegre vagy az érintésre, tuti, hogy a vékony fogzománc a ludas.

Hideg vagy meleg citromos vizet igyál?

Van még egy rossz hírünk: bár az emésztésednek a langymeleg citromos víz tesz a legjobbat, a fogzománcodat pontosan ez károsítja leginkább. A citrom ugyanis meleg víz hatására sokkal több citromsavat enged ki magából, mint a hideg víz esetében, ezért igyekezz inkább hidegen, mint melegen fogyasztani. Jó megoldás lehet a nem jéghideg, de még nem is langyos víz, ez az arany középút a kettő között.

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Fehér Attila
    2021.02.28., 17:09

    Hol van az 5 káros hatása a citromnak??Ez csak 1 ami itt írva van .Ráadásul ha valaki szívószállal issza mint én kb 25 éve nem lesz a fogainak semmi baja!Ez az írás ökörség
    .mégis időnként megjelenik itt.

    Válasz

Írj egy hozzászólást