A gyümölcskenyeret szokás barátságkenyérnek is nevezni, nem véletlenül, hiszen remek vendágváró, és ajándékba, vendégségbe is könnyű vinni, hiszen egyszerű szállítani, sokáig friss marad, és mindegy, mi a menü, biztosan passzolni fog hozzá.
Mostani receptünk egy olyan változatot mutat meg a sokféleképpen elkészíthető ételre, amit a citrom tesz üdítően pikánssá, a joghurt pedig lággyá és krémessé.
Hozzávalók:
1.5 bögre finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 250 ml görög joghurt, 1 bögre cukor, 3 db tojás, 2 teáskanál citromhéj, 125 ml olívaolaj, 80 ml citromlé, 3 ek kandírozott citromhéj.
Elkészítés:
Kézi habverővel dolgozd össze a joghurtot, a tojást, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat, majd apránként keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként az olajat, végül pedig keverd bele a kandírozott citromhéjat.
Sütőpapírral kibélelt formában, 175 fokra előmelegített sütőben körülbelül 50 percig, vagy tűpróbáig süsd a kenyeret.