Divat / Stílus

Cipő divat 2011 tavasz/nyár

Cipő divat 2011 tavasz/nyár

A tavaszi/nyári szezonban a tavalyi trendek érdekes átalakulását láthatjuk. Fedezd fel az idei legfontosabb cipő trendeket!

A cipő az a kiegészítő, amely a leginkább meghatározza egy nő stílusát, az az elem, amellyel igazán értékessé és sikkessé tehetjük öltözetünket. A legújabb divat trendek kétségtelenül változatosak, sokféle ízlésnek megfelelnek. Íme néhány divatirányzat, amit érdemes figyelembe venni, amikor gardróbunkat frissítjük:

Pántos cipők és szandálok

A 2011-es meleg szezonban különféle pántos szandálokat láthatunk az üzletekben. Idén a kreatívabb, színes pántos cipők kerülnek előtérbe, sokszor cipőfűzők vagy egyéb vászonanyagok érdekes kombinációjából állnak össze a pántok. Ezek a cipők rendkívül sokoldalúak, mindenki megtalálhatja mintában/anyagban a saját stílusának megfelelőt. A pántok rendkívül nőiesek, követik a láb formáját. Elegáns alternatívaként a vékony bőrpántos szandálok ajánlottak.


Christian Dior


Aquilano E Rimondi. Jimmy Choo. Gucci

Egyenes platform cipők

Azok számára, akik a kényelmes, mégis nőies stílust keresik, a magastalpú cipők viselete ajánlott. Azáltal, hogy a platformok egyenesek, kényelmesek, mégis elegánsak. Azáltal, hogy növelik a nők magasságát, hosszítják a lábakat és csinosítják az alakot.


Band of Outsiders. Philip Lim. Vena Cava.

Színes minták

A tavaszi/nyári divat alaptendeciái közé tartoznak a krokoldíl, állatbőr, ázsiai, virág és geometriai minták. Csak természetes dolog, hogy ezek a színes lenyomatok a cipőkön is visszaköszönnek. A mintás cipő jó ötlet, ha szeretnénk egy kis színfoltot adni az egyhangú ruháknak. A klasszikus lenyomatok (kígyóbőr- és állatminták), valamint az egzotikus minták alapvető díszítései lesznek az idei cipőknek.


Sergio Rossi. Christian Dior. Christian Louboutin


Altuzarra. Erdem. Wunderkind.

Csipkék, flitterek

Mikor hivatalos, alkalmi ruhákhoz keresünk cipőket, fontos odafigyelni a részletekre is, ezeknek is kifinomultságot és nőiességet kell sugározniuk. A csipkével vagy flitterekkel díszített elegáns cipők kacér nőiességről árulkodnak, sokféle alkalmi ruhához illenek. A 2011-es év az igazán kifinomult, nőies öltözködés éve, ezért kötelező beszereznünk egy különleges alkalmi cipőt a klasszikus fekete magassarkú mellé.


Angelo Marani. Blugirl. Givenchy.

Perforált cipők

A lyukacsosság eredetileg sportruházatok és sportcipők esetében fordult elő. Mára azonban a perforált bőrök, vásznak a cipőket kifinomultabbá, “csipkézetebbé” teszik. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy ezek a cipők sokkal jobban tudnak szellőzni. Textúrájuk érdekessége miatt kedvelt cipődarabok lesznek idén is.

Miu Miu. Prada. Azzedine Alaia

Bőrszínű cipők

Ha színben egy igazán mindenhez találó cipőt szeretnénk, szerezzünk be egy bőrszínűt (gyöngy- vagy teveszín is trendi). A 2011-es meleg szezon folytatja az elmúlt évek semleges cipőárnyalatainak divatját.

Jimmy Choo. Burberry Prorsum. Gucci.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást