A legfinomabb chia puding recept + ennyire jótékony az egészségedre nézve

A legfinomabb chia puding recept + ennyire jótékony az egészségedre nézve

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb chia puding recept + ennyire jótékony az egészségedre nézve

A chia puding egy roppant egyszerűen elkészíthető és egészséges finomság, a legtöbben viszont mégis ritkán fogyasztjuk. Ha ez rád is igaz, vagy egyáltalán nem is kóstoltad még, akkor az őszi hónapok különösen alkalmasak lehetnek arra, hogy a kedvenceddé váljon. Ez az elképesztően változatos édesség ugyanis sütőtökös verzióban is elkészíthető, csupa tápláló hozzávalóból, ráadásul még az illata is isteni.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Miért olyan egészséges a chia puding?

A chia puding az egészségügyi előnyeit főleg a chia magnak köszönheti, ami számos alapvető tápanyagot tartalmaz: magnézium, kalcium, vas, mangán, szelén, réz és foszfor is található benne. Több nagyszerű antioxidánsnak is remek forrása, amelyeknek köszönhetően jó hatással van a szívünk egészségére, és a szervezetünkben esetlegesen jelen lévő gyulladás mértékét is csökkentheti. Magas a rosttartalma is, ennek köszönhetően pedig hamar teltségérzetet okozhat, és segíthet meggátolni, hogy túlegyük magunkat.

Attól függően, hogy pontosan mivel készítjük, természetesen további egészségügyi előnyökre is szert tehetünk. Ha csak a sütőtökre gondolunk, béta-karotint, C-vitamint, E-vitamint, vasat és folsavat tartalmaz, mindezeknek köszönhetően erősíti az immunrendszerünket. Olajos magvak, fahéj és egyéb fűszerek hozzáadásával pedig még további pozitív tulajdonságai is lehetnek. 

Hogy pontosan hogyan készíted el, az rád van bízva, de annyi biztos, hogy hagyományos cukrot nem érdemes adnod hozzá, már csak azért sem, mert egy kis mézzel, juharsziruppal vagy egyáltalán plusz édesítő nélkül is igazán finom lehet. Természetesen friss gyümölcsöket is egész évben bátran adhatsz hozzá, illetve akár zabpehellyel is kiegészítheted, amivel még tovább növelheted a rosttartalmát.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!