Bővül a család? Akkor szerezz be pár textilpelenkát is

Bővül a család? Akkor szerezz be pár textilpelenkát is

Címlap / Életmód / Család / Bővül a család? Akkor szerezz be pár textilpelenkát is

Kevesen tartják észben, hogy édesanyáink és nagyanyáink annak idején a textilpelenkákat nem csak a csemetéjük feneke alá tették, hanem számtalan más felhasználási módját is alkalmazták. Vagyis a textilpelenka valójában egy egészen univerzális dolog, ami még környezetbarát is. (x)

A klasszikus textilpelenka

Textilpelenkából is többféle létezik, ezek közül az egyik típus a hagyományos szögletes „hajtogatható”, míg a másik a pelenkára szabott fazonú. Praktikumát tekintve viszont egyértelműen a hajtogatós textilpelenkák nyernek, hiszen négyzetes vagy téglalap alakjukkal és pamut, sőt sok esetben biopamut anyagával nem csak pelenkaként használhatóak. Tehát ha már úgyis folyamatosan babacuccokat vásárolunk, miért is ne váltanánk ki vele egy rakat mást? Nézzünk pár ötletet, mire jó még!

Textilpelenka – szakállka, borogatás és lepedő egyben

Nagyanyáink a textilpelenkát olyan természetességgel használták a kicsik különféle típusú ellátáshoz, ahogyan ma mi a törlőkendőt. Egy tiszta pelenka egyaránt lehetett a kicsi takarója, törlőkendője, törölközője, de a mi fájós lábunk borogatásra tökéletes eszköze is. Mivel az anyag általában 100 százalék pamut, és egyébként is kifejezetten szép mintákban kapható, miért is ne vásárolnánk pluszban párat más felhasználásra? Ráadásul ez az anyag rendkívül strapabíró szövésű és magas hőfokon mosható, ezért tökéletes kiegészítője nem csak az eredeti funkciójára használva.

A textilpelenka takarításra a legjobb

De komolyan! A pelenka természetéből adódóan nem szöszmötöl, nem hagy csak úgy nyomot az üvegen, mégis puha, ezért bátran bevethető takarításhoz, portalanításhoz is. Anyagából adódóan a pamut egyébként is remekül szívja a nedvességet, szóval tökéletes poroló és rongy lehet belőle. Miért is vásárolnánk még külön portörlő rongyot, ha megvehetjük a csemeténk pelenkájával együtt, egy kalap alatt?

Pelenka arcborogatáshoz és sminklemosásra

Az erős textilű pelenkákból kiváló arctörlő vagy borogató lehet, ami például az arckrémet segít felszívódni. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha például az arcradírozás a cél. Az anyag jól mosható, ráadásul különféle menő mintákban is kapható, szóval akár még sminklemosó párnákat is varrhatunk belőlük.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!