Boszorkányok márpedig vannak!

Boszorkányok márpedig vannak!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Boszorkányok márpedig vannak!

Tudtátok, hogy létezett Magyarországon olyan, hogy Magyar Boszorkányszövetség? Nos… még felvételi tesztjük is van, volt. Mára már csak honlapon léteznek, mert mint egyház, megszűntek. Boszorkánynak lenni divat lett – misztikusnak lenni divat lett. Mert az emberek szeretik a rejtélyeket, szeretik a kiválasztottság érzését. Felvetődik a kérdés: milyen egy igazi boszorkány?

Boszorkák, ma

A boszorkák bölcsek, távolságtartók, és csak etikájuk szab határt erejük használatának. A mai boszorkák komoly szerelmi életet élnek, a mai erkölcsi korlátokat kicsit áthágva, ám nem folyamatosan, hogy megmaradjon a titokzatosság, kiszámíthatatlanság körülöttük – mert a férfiak számára ez az izgató.

A boszorkák nagy batyuja, hogy nem tudnak révbe érni. Miért? Mert melyik férfi vágyik arra, hogy egy kiszámíthatatlan – ám tagadhatatlanul izgalmas – ,,boszorka” legyen gyermekeinek anyja. Tehát, boszorka palánták, figyelem! El kell döntenetek, hogy mit akartok valójában: családot, vagy megélni a misztikusságot, mint személyiséget.   Az egyetlen, igazi boszorkány – kicsit másként

Wall Street-i boszorkánynak is szokták nevezni Hetty Green-t, aki még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legfösvényebb rekordere. Henrietta Howland Robinson Green kiváló üzleti érzéke és öröksége révén még a mai napig, halála után is a világ leggazdagabb nőjének mondható. Ám nem csak ezt  a címet kapta meg. Ő volt egyben Amerika legmegvetettebb asszonya is.  

Miből lesz a cserebogár?

Apjának bálnavadász cége volt. Hettyt mindig magával vitte az üzleti útjaira, melyeken megtanult mindent az üzletmenetről, ahogy az üzleti etika áthágásának lehetőségeiről is. Hetty harmincegy éves volt, amikor megörökölte apja vagyonát. Nem sokkal ezután nagynénje is meghalt, aki egy millió dolláros életjáradékot hagyott rá. Hetty meghamisította a végrendelet, és nagynénje egész örökségéért perbe szállt. A közokirat hamisítás vádja ellen Angliába szökött.  

Házassági szerződés és szappan használat

Visszatérve Amerikába, amellett, hogy folyamatosan és zseniálisan gyarapította a tőzsdén a vagyonát, annak megőrzésére is mindent megtett. Egy új szerződési formulával, a házassági szerződéssel volt hajlandó feleségül menni egy milliomos selyemkereskedőhöz. Hetty mellőzte a szappan használatát, mondván, az luxus. Szaga, sötét, kopott ruhái, és etikátlansága miatt kapta a Wall Street-i boszorkány gúnynevet. Panziókban lakott, hogy ne kelljen fizetnie a New York-i vagyonadót. Ha megéhezett, szendvicset és kekszet evett.   

A pénz mindent felülír

Fia eltörte a lábát, anyja pedig – mivel sajnált orvost hívni gyerekéhez – beszállította őt egy szegényeknek fenntartott kórházba. Az orvosok felismerték, Hetty pedig megsértődve fogta fiát, és haza vitte. Otthon kezelte a gyereket, akinek lábát két évvel később amputálni kellett. Hetty magával sem bánt kesztyűs kézzel. Egy évtizeden át élt fájdalmas sérvével, mert sajnálta a műtétre a 160 dollárt. Hetty vagyona halálakor 200 millió dollár volt – ez átszámítva mai értékre 4 milliárd dollárt jelent.

A hatalmas vagyon sorsa

Fia egyetemi tanulmányait fizette, ám megígértette vele, hogy még húsz évig nem nősül meg, hogy az üzleti életnek szentelhesse az életét. A fiú ezt meg is tartotta, csak anyja halála után nősült meg – természetesen házassági szerződéssel. A fiú halála után a vagyon leánytestvérére szállt, ám 1951-ben ő is meghalt. Az örökösök 25 millió dollárt jótékonysági célokra költöttek – miután kifizették a hatalmas adóterhet. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást