Arc / Stílus

7 bőrvédő téli tipp, ha száraz, feszül, repedezik

7 bőrvédő téli tipp, ha száraz, feszül, repedezik

A hűvös időben mindennél fontosabb a bőrápolás, és nem csak a komfortérzet miatt, hanem mert a száraz bőr öregedése sokkal gyorsabb, így hamarabb jelennek meg a ráncok is. Ha a bőröd egyébként is hajlamos a kiszáradásra, adunk néhány tippet, hogyan őrizheted meg télen is a finom, puha, bársonyos érzést.

Óvatosan a zuhannyal

Persze, amikor hazafelé tartasz a fogcsikorgató hidegben vagy éppen a nyálkás, párás időben, alig várod, hogy befeküdj egy kád forró vízbe, vagy beállj a zubogó forró víz alá.

Csakhogy a meleg víz nagyon erősen szárítja a bőrödet, így bármennyire fáj is, jobb, ha rövidebb ideig zuhanyozol, és akkor is csak langyos vizet használsz, a fürdést pedig érdemes teljesen elhagyni.

Ne felejts el minden alkalommal hidratálni, miután kilépsz a kádból!

Használj fényvédőt

Igen, télen is fényvédő

Télen sokan megfeledkeznek róla, pedig attól, hogy a melegét nem érzed, a nap sugarai ugyanúgy bombázzák az arcodat, sőt például a hóról visszaverődve még erősebbek lehetnek.

Éppen ezért az arcodon és a szemkörnyékeden ilyenkor is mindenképpen használj a káros UV-sugarak ellen védelmet nyújtó krémet!

Krémesítés ON

A por állagú púderek és pirosítók nyáron jó szolgálatot tettek, hiszen elnyelik a nedvességet, ezért az izzadó bőrön is tovább matt hatást biztosítanak.

Most azonban a legkevésbé van szükséged arra, hogy valami felszívja a nedvességet vagy a zsírt az arcodról, így a por állagú pipereholmikat érdemes krém alapúakra cserélni – szerencsére highlighterből, púderből és pirosítóból is kapni már ilyet.

Kevesebb hámlasztás

Igaz, hogy a friss bőr jobban szívja magába a tápanyagokat, így a hidratálása is könnyebb, de a hámlasztás, radírozás után a bőrödnek mindig regenerálódnia kell, ami télen sokkal nehezebben megy.

Éppen ezért a hámlasztást érdemes az egyébként megszokott adagod felére csökkenteni, utána pedig ne felejts el valamilyen különösen gazdag, vitaminokat is tartalmazó bőrápolót használni.

Használj primert!

A primer nem más, mint egy krém, amit a profi sminkesek az alapozó alá kennek, ezzel is tartósabbá téve a sminket.

A primer azonban nem csak erre jó: mivel hidratálja a bőrödet, megakadályozza, hogy az magát az alapozót szívja fel, így a fedés is tartósabb lesz, és a bőröd is valódi tápanyagokhoz jut hozzá az alapozóban lévő színezőanyag helyett.

Ha hajlamos a bőröd a kiszáradásra, legalább a téli időszakra mindenképpen érdemes beszerezned egy tubussal.

Válassz gazdag krémet

Ideje a könnyű, vizes alapú arckrémedet valami zsírosabbra cserélni: míg előbbi nyáron nagyon jól jött, amikor csak felfrissülésre vágytál, a téli hidegben már kevésbé szerencsés választás, hiszen a benne lévő víz az utcára lépve teljesen kihűl, megfagy. 

Így a sejtek közé jutva sem képes táplálni a bőrödet, ellenben a zsírosabb krémekkel, melyek a hideggel szemben is védelmet jelentenek, és nem csak hidratálnak, azt is megakadályozzák, hogy a nedvesség távozzon a sejtek közül.

Édes mézes

Az ajak ápolása különösen kényes kérdés a téli időszakban – mivel az az a terület, ahol az érzékeny bőr leghamarabb kicserepesedik, lehámlik, érdemes külön figyelmet fordítani az ápolására.

Szerencsére ez nem nehéz dolog, elég, ha esténként, vagy reggel, még indulás előtt egy kicsi mézet kensz az ajkaidra, ami nem csak vitaminokkal látja el, de táplálja is a bőrt.

Pár perc múlva a mézet letörölheted, vagy, ha szereted, akár le is nyalogathatod, de csak akkor, ha közvetlenül utána nem mész az utcára, a nedves ajkakat ugyanis a szél sokkal hamarabb kicserzi.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást