Arc / Stílus

Ennyit kell várni, amíg egy bőrápolási termék elkezd működni

Ennyit kell várni, amíg egy bőrápolási termék elkezd működni

Komplex hatóanyagbomba

Peptidek, hialuronsav, C-vitamin, acmella, azelainsav, niacinamimd, retinol, csupa mostanában igen népszerű hatóanyag, amelyek koncentráltabb formában is beszerezhetünk. Egy az Instagramon igen népszerű bőrgyógyász posztja szerint pedig nem is kell olyan sokat várni, hogy hassanak. 

Eszter azonban arra figyelmeztet minket, hogy ezeket az erős hatóanyagokat csak tudatosan használjuk a mindennapi rutinunk során, hiszen minden bőr mást bír el. „Bizonyos koncentrátumokat például nem is szabad minden évszakban használni (gondolok itt az erősebb savakra). Vannak olyan hatóanyagok is, mint például a retinol, amelynek idő kell, hogy hozzászoktassuk a bőrünket és nem is mindenki bírja belőle ugyanazt a mennyiséget.”

„Tehát azt javaslom, bármit is vezetünk be a bőrápolási rutinba, mindig óvatosan tegyük, főleg ezeknél a koncentrált hatóanyagoknál.” 

– mondja eszter.

Az magától értetődő, hogy ha egy készítmény használatakor már az első alkalommal bőrirritációt, piros foltokat (vagy esetleg hólyagokat=allergiás reakció) tapasztalunk, azonnal hagyjuk abba a bőrápoló használatát. De ha persze hetekig kenegetünk valamit és nem kíséri bőrállapot változás, valószínű váltani kell. 

Egymásra építve

A szakértőnk azt javasolja, a termékeinket úgy válogassuk össze, hogy egy termékcsaládból legyenek. A termékcsaládokat legtöbbször úgy alkották meg, hogy a kozmetikumok egymással szinergiában dolgozzanak, ráadásul legtöbb esetben még erősítik is egymás hatását. És persze nem olyan egyszerű az sem, ha megtaláltuk a tökéletes kozmetikumot, hiszen a bőrünk folyamatosan változik, tehát mindig felül kell vizsgálni a választott termékeket is.

„Ha végre sikerült letenni a voksunkat a bőrtípusunknak és adott bőrproblémánknak megfelelő termékek mellett, később vegyük figyelembe az évszaknak megfelelő bőrápolást is” – mondja Eszter.

„Másra van szüksége a bőrünknek egy-egy adott évszakban, hiszen az időjárás viszontagságainak is ki van téve arcunk.”

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást