Ennyit kell várni, amíg egy bőrápolási termék elkezd működni

Ennyit kell várni, amíg egy bőrápolási termék elkezd működni

Címlap / Stílus / Ennyit kell várni, amíg egy bőrápolási termék elkezd működni


Tamás Eszter kozmetikus azt vallja, a legtöbben nem vagyunk elég türelmesek egy új termék bevezetésekor. Pedig, ha túl gyakran váltogatjuk a krémeket, szérumokat, sokszor többet ártunk, mint használunk vele a bőrünknek. „Mi nők türelmetlenek vagyunk és minél gyorsabban meg akarunk szabadulni a pattanásoktól, piros foltoktól, ráncoktól. Azonnali eredményre vágyunk” – magyarázza Eszter. „Érdemes azonban időt hagyni a kozmetikumokban található aktív hatóanyagoknak. A legtöbb összetevőnek ugyanis legalább négy-hat hétig tartó folyamatos használat szükséges ahhoz, hogy észrevehető változást tapasztaljunk.”

Tehát nem kell megijedni, ha nem látunk azon nyomban változást, fontos, hogy időt adjunk a termékek hatásfokának kibontakozásához. 

Persze nem egyszerű azt sem megállapítani, hogy egy kozmetikum tulajdonképpen mennyire hatékony. „Sok termék van már, amelybe olyan innovatív hatóanyag-komplexeket csempésznek, hogy tűszúrás és gépi kezelések nélkül is hatékonyan be tudnak épülni a bőrbe. Ha ezeket a hatóanyagokat felkenjük, gyakorlatilag azonnal látványos változást érhetünk el, de a túl sok, túl erős hatásfok sem jó ám hosszú távon a bőrnek.” – magyarázza a szakember.

Vannak olyan bőrproblémák, ahol még kitartóbbnak kell lenni. Például a folthalványítás nagyon hosszadalmas lehet, mert a melaninképzés folyamata hosszú, de a gyulladáscsökkentés, érfalerősítés sem zajlik le egy-két hét alatt. Összeségében a hidratáció javítása, feszesítés, bőrtömörség növelés már pár hét után megtörténik, ha igazán jó hatóanyagok vannak egy termékben és tényleg a bőrünknek megfelelő hatóanyagkoncentrációban.”

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást