Mi a baj a bolti salátaöntetekkel?

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Mi a baj a bolti salátaöntetekkel?

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Tegyük fel, hogy reggel úgy kelsz fel: ma egészségesen akarok élni! A megszokott sültkrumpli helyett tehát salátát veszel ebédre, és felmarkolsz hozzá a boltban egy jó szaftos ezersziget öntetet, mert azért magában mégiscsak a nyúl eszi a zöldet. Itt követed el viszont a legnagyobb hibát – ezekkel az öntetekkel ugyanis több baj van, mint amennyit használ a testednek az, hogy salátát ebédelsz.

Azok a fránya tartósítószerek

Rengeteg salátaöntetet még csak hűtőben sem kell tartani (nem gyanús ez egy kicsit?), hiába néznek ki úgy, mintha ott lenne a helyük. Csakúgy, mint a majonéz vagy a ketchup esetében, itt is a titok a tartósítószerekben rejlik, amelyek lehetővé teszik a salátaöntetet gyártó számára, hogy minél tovább tárolhassa a termékeit hűtés nélkül is.

Csakhogy ezek az E-betűktől hemzsegő anyagok nagyon rosszat tesznek a szervezetnek. Sok esetben teljesen felesleges egyébként a használatuk is – sőt, az ételszínezékek is hasonlóan károsak, úgy, hogy egyébként nem is kellene őket beletenni az öntetbe.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!