Egészség / Életmód / Lélek

5 dolog, amit ha 30 évesen elkezdesz, 50 éves korodra boldogabb leszel

5 dolog, amit ha 30 évesen elkezdesz, 50 éves korodra boldogabb leszel

1. Légy kíváncsi és sűrűn lépj ki a komfortzónádból

Ne ülj otthon, hanem fogj valakit és vegyél részt egy igazi kalandban! Minél merészebb, annál jobb! Menj vadvízi evezésre, több napos túrákra, ugorj ki egy repülőgépből, a lényeg, hogy csinálj valamit, amire vágysz, de nincs hozzá bátorságod!

Ne tárgyakat gyűjts, hanem emlékeket, amiken még időskorodban is mosolyogni fogsz, ha eszedbe jutnak.

Utazz annyit, amennyit csak tudsz, mert az utazások alatt nemcsak élményeket és tapasztalatokat gyűjtesz, hanem rengeteget tanulsz és látsz a világból, melynek következtében nagyobb dolgokkal kezdesz el foglalkozni, mint önmagad. Vállalj kockázatot, amíg fiatal vagy.

2. Most kezdj el törődni az egészségeddel

Unalmasnak tűnhet, de így van, hiszen sok idős ember megbánta, hogy természetesnek vette egészségét fiatalkorában. Az ember hajlamos azt hinni, sosem lesz beteg, pedig 45 felett már eszünkbe jutnak azok a boldog évek, mikor bármiféle fájdalom és panasz nélkül keltünk fel reggelenként.

Az idősebbek tanácsa szerint harminc felett már mondjunk le a gyorsételekről, ha dohányzunk, mindenképpen szokjunk le, aludjunk nyolc órát és soha ne menjünk ki a napra fényvédő nélkül. Ha ötven fölött nem szeretnénk túlsúlyosak lenni, akkor harminc felett bizony már sportolnunk is kell.

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

  • Avatar
    janika
    2021.01.01., 19:29

    elkeszdeni finkani a puszon

    Válasz

Írj egy hozzászólást