5 dolog, amit ha 30 évesen elkezdesz, 50 éves korodban boldogabb leszel

5 dolog, amit ha 30 évesen elkezdesz, 50 éves korodban boldogabb leszel

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, amit ha 30 évesen elkezdesz, 50 éves korodban boldogabb leszel

1. Légy kíváncsi és sűrűn lépj ki a komfortzónádból

Ne ülj otthon, hanem fogj valakit és vegyél részt egy igazi kalandban! Minél merészebb, annál jobb! Menj vadvízi evezésre, több napos túrákra, ugorj ki egy repülőgépből, a lényeg, hogy csinálj valamit, amire vágysz, de nincs hozzá bátorságod!

Ne tárgyakat gyűjts, hanem emlékeket, amiken még időskorodban is mosolyogni fogsz, ha eszedbe jutnak.

Utazz annyit, amennyit csak tudsz, mert az utazások alatt nemcsak élményeket és tapasztalatokat gyűjtesz, hanem rengeteget tanulsz és látsz a világból, melynek következtében nagyobb dolgokkal kezdesz el foglalkozni, mint önmagad. Vállalj kockázatot, amíg fiatal vagy.

2. Most kezdj el törődni az egészségeddel

Unalmasnak tűnhet, de így van, hiszen sok idős ember megbánta, hogy természetesnek vette egészségét fiatalkorában. Az ember hajlamos azt hinni, sosem lesz beteg, pedig 45 felett már eszünkbe jutnak azok a boldog évek, mikor bármiféle fájdalom és panasz nélkül keltünk fel reggelenként.

Az idősebbek tanácsa szerint harminc felett már mondjunk le a gyorsételekről, ha dohányzunk, mindenképpen szokjunk le, aludjunk nyolc órát és soha ne menjünk ki a napra fényvédő nélkül. Ha ötven fölött nem szeretnénk túlsúlyosak lenni, akkor harminc felett bizony már sportolnunk is kell.

3. Ápold (vagy hozd rendbe) a kapcsolatot a szüleiddel és a testvéreiddel

A családunkat nem válogathatjuk meg, de legyetek bármilyen különbözőek, a szüleid és a testvéreid akkor is a legfontosabb emberek az életedben, amíg saját családot nem alapítasz. Mindenhol akadnak nézeteltérések és kisebb-nagyobb családi drámák, de az idősebbek azt tanácsolják, hogy ezeken túl kell lépni.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy haragot tartsunk a hozzánk legközelebb álló személyekkel, hiszen bárhova sodor minket az élet, igazából ők azok, akikre mindig számíthatunk majd.

A gyerekkori barátainkra ugyanez vonatkozik, ahogy öregszünk, egyre fontosabbá válnak számunkra.

4. Ne halogasd tovább az álmaidat

Szeretnél gyerekeket, venni egy házat, vagy világ körüli útra menni? Esetleg könyvet írni, vagy megtanulni gitározni, főzni, vagy búvárkodni? Ha elmúltál harminc, akkor itt az idő, hogy belevágj, bármi legyen is az álmod.

Az ember hajlamos azt hinni, hogy van ideje és folyamatosan halogatja a céljai megvalósítását. „Majd jövőre belevágok” mondogatjuk, de harminc felett nagyon felgyorsul az élet és csak egyre gyorsabb lesz. Ha vágysz valamire, most kezdj el tenni érte, mert kettőt pislantasz és késő lesz.

5. Tanuld meg élvezni azt, amid van

A sikernél és a vagyonnál sokkal fontosabb maga a boldogság. Fiatalon a karrierünkre összpontosítunk, állandóan rohanunk, sietünk, hajszoljuk a sikert és mindeközben elfelejtünk élni. Nem lesz mindenkiből milliomos, nem lesz mindenki híres és ez teljesen rendben van így, hiszen nem a vagyon és a csillogás az, ami igazán számít az életben.

Állj meg, nézz szét magad körül és tanuld meg értékelni, amid van. Ne feledd, hogy emberek milliói boldogok sokkal kevesebbel, mint ami neked van.

Lassíts és kezdd el élvezni az életet, mert ötven évesen azon kapod majd magad, hogy az életed fele elrepült, te pedig igazából nem is éltél.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • janika
    2021.01.01., 19:29

    elkeszdeni finkani a puszon

    Válasz

Írj egy hozzászólást