Bölcs tippek veszekedés utánra

Bölcs tippek veszekedés utánra

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Bölcs tippek veszekedés utánra

A női trükkök szinte mindig jól jönnek, feltéve, hogy nem egy mélyen gyökeredző problémát igyekszel palástolni általuk. Ekkor ugyanis semmi más nem segíthet, mint a mélyenszántó beszélgetés. De mit tehetsz akkor, ha csak összekaptatok valami butaságon, és szeretnél minél előbb kibékülni?

Mintha mi se történt volna

Talán furcsa, de tényleg bejöhet ez a taktika. Amikor felfogod, hogy a vita teljesen felesleges volt, akkor elkönyveled magadban azt is, hogy legalább ugyanennyire szükségtelen vele a későbbiekben foglalkozni. Nincs értelme azért tönkretenni a vasárnap délutánotokat, mert összekaptatok azon, hogy megint nem volt lehajtva a vécéülőke.
Sokkal jobb, ha ilyenkor veszel egy mély levegőt, ha szükséges, néhány percre félrevonulsz, majd mintha mi sem történt volna, mosolyogva folytatod úgy a délutánt, ahogy azt elképzelted. Lehet, hogy a barátod meglepetten fog rád nézni az elején, de éppúgy, ahogy a harag, a jókedv is ragályos.

Tegyél a kedvére!

Nem kell mindig mindennek úgy történnie, ahogy azt a kedvesed kitalálta, de olykor jobb, ha beadod a derekadat. Lehet, hogy neked nincs kedved elmenni rallyversenyt nézni, de akkor vagy ne akadályozd meg, hogy ő elmenjen, vagy vedd rá magadat, és vágj jó képet a dologhoz. Sokkal jobb néhány órán keresztül kicsit erőltetve vigyorogni, mint napokon át duzzogni és fújni a másikra.
Ráadásul a férfiak hajlamosan igencsak kedvessé válni, ha úgy történik valami, ahogy azt éppen elképzelték. Ha pedig nagyon nem fűlik a fogad a dologhoz, akkor te is találj ki magadnak valamilyen programot, hiszen sokkal szerencsésebb, ha veszekedés helyett pár órát inkább külön töltötök, hogy aztán egymásra már kipihenten szánhassatok időt.

Főzz neki!

Már nagyanyáink is megtanították, hogy a „férfiakhoz a hasukon át vezet az út”, és tényleg, egy kis finomság sosem árthat.

Amíg félrevonulsz sütni, vagy éppen főzni, bőségesen van időd lehiggadni, ráadásul a kedvesed is azzal töltheti az időt, amihez éppen kedve van.
Egy-két óra elteltével pedig biztos lehetsz benne, hogy megéhezik, és megkörnyékezi a konyhát.
Ha eddigre előrukkolsz valami nyalánksággal, garantált, hogy díjazni fogja a szorgoskodásodat. Főleg, ha nem csak egy isteni vacsorával, hanem szépen megterített asztallal is várod.

Az a bizonyos békülős szex

Nos, igen, a főzésen felül ez az, amivel garantáltan nem foghatsz mellé. Nem igazán akad olyan pasi, aki ne hagyná magát, ha egy felspannolt hölgyemény éppenséggel rajta szeretné levezetni a felgyülemlett feszültséget.
Úgyhogy nem is nagyon kell ecsetelni a forgatókönyvet: amikor éppen egy felesleges dolgon vitatkoztok, nézz mélyen a szemébe, majd csókold meg és ellenállást nem tűrve irányítsd a hálószobába. Minden esély megvan rá, hogy őrültnek fog gondolni, de ugyebár a cél szentesíti az eszközt.

Nevessétek ki magatokat!

A nevetés igazi gyógyír és valóban igaz, hogy minden helyzetet orvosolni tud. Ha egy fatális butaságon vitáztok, akkor egész nyugodtan felemlegetheted, hogy vajon mit gondolnátok magatokról, ha most kívülről látnátok ezt az egész szituációt?
Az is segíthet, ha csak egyszerűen elkezdesz kacagni, mert amikor a párod megkérdezi, hogy min nevetsz, aligha tudja majd visszafojtani a nevetést, ha az örömkönnyeiddel küszködve elmeséled, hogy éppenséggel min kaptatok össze. Az őrültnek való titulálás ebben az esetben is fennáll, na de kit érdekel, ha pár pillanat alatt túllendülhettek a kényelmetlenségen?

Amire azért figyelj

Bár az említett praktikák könnyen bejöhetnek, csakis akkor használhatod őket, ha semmi komolyabb probléma nem húzódik meg a háttérben. Csakis az apró-cseprő ügyek levezetésében hozhat tényleges megoldást mind a félrevonulás, mind a kényeztetés, kezdeményezés.
Ha komoly dolgon vitáztok, majd éppen kineveted a barátodat, akkor nyilvánvalóan nem fogjátok megúszni a nézeteltérést sértődés, majd napokon át tartó feszültség nélkül.
Amennyiben mélyenszántó problémáitok vannak, üljetek le, és vegyétek komolyan a megoldás keresését. Ellenkező esetben pedig igyekezzetek gyorsan túllendülni az aprócska hullámvölgyön.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást