Nyáron az egyik legjobb programlehetőség, ha összegyűlünk a családunkkal vagy a barátainkkal, és közösen főzünk egy bográcsos finomságot. A tűz pattog, az edényben rotyog az étel, és közben lassan betölti a levegőt az otthonos, fűszeres illat. A bográcsozás nemcsak a főzésről szól, hanem egy élmény, közös időtöltés és tradíció – de valljuk be, néha jól esik túllépni a megszokott pörkölt-gulyás pároson.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ha te is szívesen próbálnál ki valami mást, de mégis szeretnél hű maradni a klasszikus magyar ízekhez, akkor ez a válogatás neked szól!
1. Bográcsos halászlé – a vízpartok királynője
Ha van étel, ami különösen finom bográcsban, a szabadban elkészítve, az a halászlé. A friss ponty, a minőségi magyar paprika és persze a lassú tűzön főzés semmivel sem helyettesíthető aromát ad ennek a klasszikusnak. Akár bajai, akár szegedi stílusban készítitek, egy biztos: végeredményben egy igazán ízletes ételt kaphattok, amiből könnyen meglehet, hogy mindenkinek megjön a kedve kétszer meríteni!