Az avokádót egyaránt hasznosítják gyümölcsként és zöldségként is, tele van fehérjével, vitaminokkal és egészséges olajokkal. Eredetileg egy babérféle termése, mérete egy jól megtermett körtéé, belsejében tojás méretű maggal. Az eredetileg mediterrán vidékeken termő avokádót rengeteg módon fel lehet használni, és mivel egészséges és nagyon finom, ezért kár lenne nem kipróbálnod!
2/5 Avokádó-humusz
Ez a hamis, csicseriborsó mentes avokádó humusz igazi slágerkaja, reggelire, vacsorára, kisétkezésre, vagy egy barátokkal töltött estén mártogatósként!
Hozzávalók: 2 közepes salátacukkini, 1 érett avokádó, 2 evőkanál olíva olaj, 1 fél citrom leve, ½ csésze tahini, ½ teáskanál kömény, 1 teáskanál zúzott fokhagyma, só, paprika, római kömény
Elkészítés: Az avokádót hámozd meg és kockázd fel, hasonlóan a cukkiniket is. A zöldségkockákat tedd egy turmixba, majd add hozzá a tahinit, az olajat, a sót, a köményt, a fokhagymát és a citromlevet, majd készíts egynemű pasztát belőle a gép segítségével.
Egy spatulával kotord át a mártást egy porcelán vagy üvegtálba, majd szórd meg pirospaprikával és római köménnyel, mielőtt tálalod. Sült pitaszeletekkel, zöldségdarabokkal, de akár bagettel is mártogathatod!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!