Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat – Bolla Viktória tanácsai

Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat – Bolla Viktória tanácsai

Címlap / Stílus / Divat / Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat – Bolla Viktória tanácsai

Tapasztalataim alapján a legnagyobb fejtörést az embereknek mindig az okozza, hogy hogyan legyenek az öltözködésben is önmaguk. Rengeteg ember azért nem szeret hangsúlyt fektetni a ruhatárára, mert fogalmuk sincs, mik azok a darabok, amikben jól érzik majd magukat, amikben igazán önmaguk lehetnek. Én pedig az alábbi pár tippel pontosan ebben szeretnék Nektek segíteni! Kezdjük is!

Az alapok

A stílusod megtalálásához feltétlenül fontos feltérképezned azt, hogy mik azok a ruhadarabok, amikre minden nap szükséged van. Szuper, ha tele van a szekrényed színesebbnél színesebb szoknyákkal, de ha soha nem hordod őket, valószínűleg nem passzolnak az életedbe.

Végezz egy kis kísérletet: egy héten át szigorúan csak az alapdarabjaidat hordhatod és vezess naplót arról, hogy miket hordtál és mi az aminek a hiányát érezted.

Neutrális színek

Gondolom mindenki tisztában van a ténnyel, hogy ha valamit tiltanak tőlünk, akkor nyilván annál inkább vágyunk rá. Pontosan emiatt a következő lépés a neutrális színek hete. Ez alatt ki fog derülni, hogy melyik színek, minták hiányoznak a lelkednek.

Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat - Bolla Viktória tanácsai

Ruhák, amik tökéletesen passzolnak

Ez a része picit gardróbrendezés, hiszen ezen a ponton ki kell szórni (vagy átalakítani) minden olyan ruhadarabot, ami nem passzol rád.

Ruhák, amiket az elmúlt 2 évben nem hordtál

Szintén az előző pont sorsára jutnak. Persze-persze, tudom, hogy egyszer még talán jól jönne, ha esetleg valami olyan helyre mennél, ahol olyat kellene hordanod, amit egyébként nem vennél fel magadtól – de a lényeg pontosan a mondat végén van. Nem vennéd fel magadtól, ahogy azt az elmúlt 2 évben nem is tetted, úgyhogy ez nem a te stílusod.

Ruhák, amikben jól érzed magad

Biztos vagyok benne, hogy jó pár stílus ruhadarabjai sorakoznak a szekrényedben, de melyiket hordod a legszívesebben? Miért pont azt szereted hordani? 

Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat - Bolla Viktória tanácsai

Jól állnak ezek?

Nyilván ez az egyik legnehezebb része, hiszen szerintem viszonylag kevés ember van, aki tökéletesen eltalálja, hogy mi áll neki jól. Ennek a legnagyobb oka, hogy a tükörbe nézve általában nem azt látjuk, mint amit mások látnak. A tükör előtt behúzzuk a hasunkat, kihúzzuk magunkat, és eligazgatunk mindent. Ezt a részt egyedül megoldani szinte lehetetlen, ezért a legjobb, ha keresünk valakit, aki őszintén elmondja a véleményét. 

Mit szeretnél hangsúlyozni?

A testalkatnak megfelelő öltözködéssel elérheted, hogy azokra a területekre tereld a figyelmet, amiket szeretsz. 

Titkos Pinterest mappa

Nincs is jobb, mint ha van egy mappád, amiben csupa olyan összeállítást találsz, amiket szívesen felvennél. Ez egyrészt segít átlátni azt, hogy milyen ruhákra van szükséged, másrészt pedig kapsz egy képet arról is, hogy milyen stílus áll közel a szívedhez. 

Mitől lesz olyan, mint Te?

A saját stílusjegyeidet a legjobban úgy tudod megtalálni, ha egy pici kutatást végzel. Például átnézed a rólad készült képeket az elmúlt évből, megkérdezed az ismerőseidet, hogy milyen ruhadarabban tudnak a legjobban elképzelni téged.. Egyszóval megpróbálod megkeresni azokat a stílusjegyeket, amiktől te hordod a ruhát, és nem a ruha hord téged.

Bien divat blog: Így találd meg a saját stílusodat - Bolla Viktória tanácsai

Kísérletezz!

Bármilyen furcsának tűnő kombináció működhet, ha tudod viselni. Manapság már nem élnek azok az ódivatú szabályok, mint például, hogy nem lehet feketét barnával hordani, vagy pöttyöset csíkossal. Egy a lényeg, te találj benne saját magadnak megfelelő szépséget és érezd jól magad benne!

Minőség

Rettentő fontos a minőségre törekedni és valójában sokszor megéri befektetni egy-egy minőségibb darabba. Ilyen például egy télikabát, amit ősztől-tavaszig minden nap hordani fogsz, vagy egy farmernadrág, amit nem kell utána havonta cserélned.

Kövessetek Instagramon a @viktoriabolla felhasználó alatt, ahol rengeteg outfit inspirációt találtok!

Fotók: Jánossy Noémi

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást