Bézs és barna – 6 lakberendezési variáció a közkedvelt alapszínekre

Bézs és barna – 6 lakberendezési variáció a közkedvelt alapszínekre

Címlap / Otthon / Dekor / Bézs és barna – 6 lakberendezési variáció a közkedvelt alapszínekre

A bézs és a barna a legközkedveltebb alapszínek közé tartozik a lakberendezésben. Nem véletlenül: a két meleg, otthonos árnyalatból hatalmas a kínálat, ugyanakkor könnyen kombinálhatóak más színekkel. De milyen lesz a végeredmény akkor, ha csak belőlük építkezel?

Kifinomult bézs

A bézs nagyon elegáns és kifinomult tud lenni, emellett optikailag rengeteget nagyíthat a környezeteden. Kiemelten igaz ez akkor, ha a sötétebb színek helyett inkább világosabb árnyalataival, vagy fehérrel ötvözöd. A képen erre láthatsz egy tökéletes példát, ennél a konyha-étkezőnél maximálisan érvényesül a bézs letisztultsága és a fehér térnagyító szerepe.

Persze túl sokat nem kellett világítani ezen a helyiségen, köszönhetően a méretes ablakoknak, de fényből sosem lehet elég, főleg nem a ház egy ilyen fontos részében. A látvány egyébként akkor is tökéletesen lenne, ha a tervezők ötvözték volna némi sötétbarnával, de akkor már más hangulatot közvetítene, és nem lenne ennyire egyszerű, puritán.

Erős barna

Az előző egyszerű és igazán letisztult konyha után itt a tökéletes ellentét, a határozott, sötét alapokra építő, barna nappali. Itt is felfedezhetsz némi bézses árnyalatot, de ez egyértelműen minimális, sokkal inkább a barnák uralják a teret, amit ki is hangsúlyoztak néhány mintás bútorral, kiegészítővel.

A helyiség hangulatán egyedül a fehér plafon és a bézses ablakkeretek enyhítenek, még a szőnyeg is inkább a világosbarna vonalat erősíti. Ennek a nappalinak jóval inkább rusztikus a hangulata, jobban emlékeztet a patinás vidéki lakberendezésre, semmint egy modern, városi nappalira.

De ezzel nincs is semmi gond, ha ilyen környezetben érzed jól magadat, akkor ne zavarjon, hogy a barna kissé régies ebben a kontextusban. Csupán társíts hozzá néhány világos pontot, és máris tökéletesen otthonos helyiségre tehetsz szert.

Világos ötvözetek

Ismét visszakanyarodunk a bézses árnyalatokhoz, hiszen ahogy említettük, ennek a színcsaládnak pont az a lényege, hogy változatosan felhasználható. Jó példa a sokszínűségre ez a helyiség, ami egyúttal tökéletesen ötvözi a világos barnákat és a bézses árnyalatokat. A hangulat itt egyáltalán nem mogorva, vagy ódon, ami elsődlegesen a világos falaknak és a még világosabb mennyezetnek köszönhető.

Bár szűk helyen, de megfigyelheted, hogy a padló itt már sötét: ez könnyen elronthatná a hangulatot, ám ezt az eshetőséget kizárják a világos szőnyegek és a kanapé. A nappali legsötétebb része a sarokban álló aprócska bútor, ami viszont nem elnyomja, hanem éppen kiemeli a helyiség otthonos hangulatát.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»