Otthon / Dekor

Így is kinézhet egy konyha, miután átfested! Lenyűgöző átalakítások

Ha a konyháról van szó, kétségtelenül a fehér szín a legnépszerűbb, hiszen klasszikus és időtlen, viszont ha azt nézzük, melyik izgalmas és inspiráló helység, akkor mindig színes a konyha lopja el a showt. Egyre több ember éli ki magát a lakberendezésben, ennek pedig természetes velejárója, hogy az Instagramot ellepték a különböző merész színekben pompázó konyhák képei. És nem kell megijedni, nem kell lecserélni az egész konyhabútort, ha egy kis frissítésre vágyunk, hiszen nem kell más, csak egy jó minőségű fehér alapozó és színes krétafesték, amit aztán mi magunk is szépen felkenhetünk a szekrényajtókra.

Ha modernizálni szeretnél, az új fogantyúk szintén nagyot dobnak az összhatáson. Ha tehát meguntad a fehér szekrényeket, íme hat stílusos, elragadó színben pompázó konyha, ami arra ösztönöz, hogy ecsetet ragadj.

Tengerészkék

Egy izgalmas, sötét árnyalat, mely olyan, mint egy mély, óceáni áramlat.

Ha olyan tónusra vágysz, ami egyszerre modern, mégis hagyománytisztelő, illetve merész, mégis elegáns, akkor kétségtelen, hogy a tengerészkék lesz a te színed.

Az admiráliskék nemcsak jól kombinálható, de komoly és játékos is egyszerre.

Olvastad már?  Lakásod szépítése hatásos terápia. Így befolyásolja az otthonod a mentális egészséged

Az arany kiegészítők állnak neki a legjobban, így a fogantyúkat arany- vagy rézszínűre érdemes lecserélni.

 

Olívazöld

Ez a nyugtató, kellemes szín minden helységnek jól áll, a konyhában mégis viszonylag ritkának számít.

Selymes és matt változatban is dekoratív és a legtöbb lakberendezési stílushoz illik: a country és a farmhouse régies, romantikus hangulatába is jól illeszkedik vagy akár a skandináv-nordic modern, mégis elegáns hatása is elérhető vele.

Az olívazöld a békét jelképező olajág színe és ehhez hűen nyugodt légkört teremt, amely egyszerre semleges, mégis izgalmas.

 

Meggypiros

Egy tüzes hangulatú, meggypiros konyha igazán hatásos lehet, de ha nem szeretnéd teljesen elkötelezni magad emellett a vibráló árnyalat mellett, akkor is van megoldás: amennyiben csak az alsószekrényeket fested erre az izgalmas színre, nem fogja túlterhelni a helységet, ezért relatív kis helységekbe is bártan ajánljuk a meggypirosat.

 

Táblafekete

Nem kell megijedni a fekete színtől, ahogy a képen is látható, nem feltétlenül okoz sötét, mély „barlang-hatást” a használata.

Napjainkban a matt felszín nagyobb trend, mint a fényes és a feketének ez különösen jól áll.

Az elegáns hatást tovább fokozhatod arany- vagy rézszínű csappal és fogantyúkkal.

Olvastad már?  Pszichológusok szerint ezek a legtökéletesebb színek az egyes szobákba

 

Púderkék

Ez légies, finom konyha remekül mutat halványkék szekrényekkel.

Nyugtató, kellemes ez a szín, amit fekete kiegészítőkkel és fogantyúkkal tehetünk markánsabbá, arannyal pedig elegánsabbá.

Amennyiben tovább „melegítenénk” az enteriőrt, úgy remekül passzol a púderkékhez a fa, amit főleg világosabb, tölgy árnyalatokban javaslunk használni.

Ha hűvös színekkel és fémmel dekoráljuk, nem lesz olyan nőies a hatása.

 

Mustársárga

A sárga megosztó szín, valaki szereti, valaki utálja, de senki sem közömbös ez iránt a napfényes árnyalat iránt.

Idén azonban nem a világos, szikrázó sárga, hanem a kellemesebb, kevésbé vibráló mustárszín lesz a sláger a konyhában.

Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy dekoratív, meleg barna altónusa miatt szinte minden más színnel szépen mutat és az összes lakberendezési stílusba remekül beilleszthető.

A romantikus, vintage és skandináv stílusban is szépen mutat de ha sötét fémekkel és pácolt fával dekoráljuk, akkor kifejezetten férfias, modern indusztriális hangulatot teremt.