Család / Életmód

Bevált tippek a terhesség alatti vizesedés ellen

Bevált tippek a terhesség alatti vizesedés ellen

Teák

A várandósoknak készített teák általában vizesedésre is jók lehetnek. Fontos összetevői a csalán, a málnalevél, a cickafark és a zsurkó – ezekből akár otthon mi magunk is elkészíthetjük a teát. A teákat hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. A folyadékbevitelt egyébként nem kell csökkenteni a vizesedés alatt, inkább próbáljuk ki a többi lehetőséget is.

Természetes vízhajtók

A teákon és a bennük megtalálható hatóanyagokon kívül még néhány étel segíthet abban, hogy a szervezetünkben felgyűlt víz mielőbb távozzon. Ilyen ételek a burgonya (héjában főtt), a petrezselyem, a metélőhagyma, a barnarizs, az uborka és a lestyán is. Ha ezek fogyasztására kicsit jobban odafigyelünk, akkor a vizesedés tünetei is hamar enyhülnek.

A só mint tudjuk, megköti a vizet, így a vizesedés ideje alatt mindenképpen ajánlott kevesebbet fogyasztani belőle. Természetesen nem kell teljesen mellőzni az étkezéseinkből, de túl sokat fogyasztva csak ronthatunk a vizesedés kellemetlen tünetein. Néhány hónap kevesebb sóval valószínűleg könnyebben kibírható, mint a vizesedés egész nyáron!

Lábzuhany

Ha alkalmunk van rá, akkor alkalmazhatjuk a lábzuhanyt is: nagyon kellemes érzés lesz az egész lábunknak, valamint a vérkeringést is serkenti, ami szintén jó hatással lesz egész közérzetünkre. A víz hidegségének válasszuk azt, ami csak jól esik, de arra figyeljünk, hogy a talpunktól a térdünk felé zuhanyozzuk a lábunkat.

Borogatás

A lábzuhany mintájára a hideg vizes borogatás is nagyon hasznos lehet és egyben kellemes érzést is okozhat. Egyszerűen csak mártsunk minél hidegebb vízbe egy törölközőt, majd azt tegyük a bokánkra, vagy akár terítsük az egész lábszárunkra. Még egyszerűbb és praktikusabb megoldás, ha egy vastagabb zoknit vizezünk be és azt húzzuk a lábunkra.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást