Otthon / Utazás

Ez már beteges! 4 népszerű turista célpont, amit mindenki a kísértetek miatt keres

Ez már beteges! 4 népszerű turista célpont, amit mindenki a kísértetek miatt keres

Szeretünk borzongani. De hogy valaki külön ezért még el is utazik? Meglepőnek tűnhet, de vannak turisták, akik kifejezetten annak reményében keresnek fel helyeket, hogy szellemeket láthatnak. Az alábbi látványosságok biztosan szerepelnek az ő bakancslistájukon.

Mayday Hills Elmegyógyintézet, Beechworth, Ausztrália

Nem is kell sokat visszautaznunk a történelemben, és sajnos nagyon szomorú példákat találunk arra, hogyan kezelte a társadalom azokat, akik mentális állapotuk miatt orvosi segítségre szorultak, vagy szorultak volna.

Nem csoda, ha a Mayday Hillsről sokan úgy gondolják, olyasmik történtek itt, ami miatt az egykori bentlakók, akik erőszakos halált haltak a falak között – vagy egy sorstársuk keze által, vagy a kísérleti fázisban lévő „kezelések”, esetleg egyszerűen a nem megfelelő ellátás miatt – máig a folyosókon bolyonganak, és nem találnak békére.

Az egykori kórházat ma Ausztrália egyik legtöbbet kísértett helyének tartják, és erre egész üzletág is épült: éjszakai túrákat szerveznek a turistáknak, ahol megtekinthetik az egykori cellákat, műtőket, kórtermeket, sőt a legkíváncsibbak befizethetnek egy egy órás szellemlesre is, ahol éjjellátókkal, különféle, paranormális jelenségeket mérő szenzorokkal felszerelkezve kereshetik az épületben kóborló lelkeket.

Nem mondjuk, hogy nem hangzik izgalmasnak, de az igazán hátborzongató szerintünk az, ami ezekkel a szerencsétlen emberekkel történhetett ebben az épületben.

Hellfire Club, Dublin, Írország

Lássuk be, ha egy földrajzi helyet Hellfire-nek hívnak, akkor kicsi az esély arra, hogy nem kapcsolódik hozzá valami hátborzongató legenda.

Ami azt illeti, a Hellfire Club pontján álló épület meglátogatását a „leghátborzongatóbb dublini program”-ként szokás emlegetni, és meg is értjük a dolgot.

A hagyomány szerint a dombtetőn álló ház egy ősi temető fölé épült, és a munkások az építkezés során az egykori sírköveket is felhasználták, dühös szellemeket szabadítva ezzel a környékre.

Amikor az épület elkészült, egy hatalmas vihar azonnal le is sodorta a tetejét, meggyőzve a helyieket arról, hogy a sátán garázdálkodik a környéken.

A Hellfire Club állítólag ma is szellemek és bolyongó lelkek lakhelye, ahol bizarr dolgok történnek, a szervezett kirándulásokon pedig figyelmeztetik a látogatókat, hogy a ház közelében fejfájást és mellkasi szorítást tapasztalhatnak – bár a kételkedők szerint ez egyszerűen a domb megmászásának következménye, a kísértetek ígérete mégis minden évben rengeteg turistát vonz Dublin elátkozottnak vélt házához.

Lizzie Borden háza, Fall River, Massachusetts

A Boston közelében álló házban történt rémségek máig elevenen élnek az amerikai folklórban, és a mai napig az egyik legtöbbet vitatott, megoldatlan bűnténynek számítanak.

1892-ben ebben a házban ölte meg valaki Andrew és Abby Bordent, és bár a gyilkosságokért soha nem ítéltek el senkit, az első számú gyanúsított Lizzie Borden volt, és többen biztosak benne, hogy a lány saját kezével vetett véget apja és mostohaanyja életének.

A ház ma motelként működik, ahol akár éjszakára is megszállhatsz, hogy másnap reggel ugyanazt a reggelit szolgálják fel neked, amit Andrew és Abby is fogyasztottak a haláluk napján, de ha túlságosan rettegnél attól, hogy egy szellemek járta házban töltsd az éjszakát, részt vehetsz az egyik nappali túrán is, amin megismerheted a kísértetház titkait.

Mark Twain háza, Hartford, Connecticut

Mark Twain, azaz eredeti nevén Samuel Clemens, valamint felesége, Livy és három gyermekük éltek a csodás házban, ahol például a Huckleberry Finn kalandjai is megszülettek.

Mégsem az irodalomtörténeti jelentősége miatt keresik fel a legtöbben a házat, hanem egy szomorú esemény állítólagos következményei miatt: a ház ugyanis nem csak remek történetek megszületésének helyszíne volt, de az író egyik lánya, Susy is itt lelte a halálát.

Amikor a kislány meghalt meningitisben, a család éppen külföldön tartózkodott, és soha többé nem tértek vissza a szomorú emlékeket idéző házba.

A helyiek úgy tartják, a magára maradt Susy lelke máig bolyong a hatalmas épület falai között. Róla, és a helyhez kapcsolódó további történetekről is többet megtudhatsz, ha részt veszel a házat bemutató szervezett túrák egyikén.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást