Ez a szendvics-szerű különlegessége a buggyantott tojás, mely nagyszerűen talál a spenót ízével és krémes hollandi mártással.
Hozzávalók
– 2 zsemle, félbevágva
– 4 tojás
– 200g spenót, serpenyőben vajon megpuhítva
– jó minőségű hollandi mártás
Elkészítése:
1. Készítsük el a buggyantott tojásokat. Töltsünk meg egy nagy serpenyőt annyi vízzel, hogy kb. 3 cm mély legyen. Főzzük fel a vizet. Adjunk hozzá 1 ek. ecetet, amely segíti megőrizni a tojások formáját. Törjük bele a négy tojást és főzzük lassú fortyogó vízben 2-3 percig.
2. Enyhén pirítsuk meg a zsemlék belsejét egy kisebb serpenyőben.
3. Vegyük ki a buggyantott tojásokat a vízből és helyezzük papírtörlőre.
4. Helyezzük a zsemlékre a spenótot, következik a tojás és bőséges mennyiségű hollandi mártás. Azonnal tálaljuk.