Életmód / Ezotéria

Beléptünk a Kosok időszakába: Ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a Kosok időszakába: Ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

A csillagászati tavasz beköszöntével az ezotériában is új időszakot köszönthetünk: beléptünk a Kosok havába. A tél búcsúztatásával együtt valódi újjászületés vár ránk, és ez nem csak az évszakváltást illetően igaz, hiszen a Kosok ebben a néhány hétben új lendületet, cselekvőképességet és energialöketet adnak számunkra. De mivel kalkulálhatunk ebben a rövid, ám különösen intenzív időszakban?

Feltöltődnek az energiakészletek

A Halak érzelemgazdag, kevésbé kommunikatív, inkább elvonulósabb időszaka után egészen más színben fogjuk látni a világot. Úgy is mondhatjuk, hogy 180 fokos fordulattal számolhatunk, mert háttérbe szorulnak az érzelmek, és a kicsit lassabb, sodródóbb hozzáállást is felváltja egy pörgősebb, aktívabb nézőpont. Ez olyan jelentős lesz, hogy a többség hajlamosabb lesz inkább kapkodni, meggondolatlanul dönteni, cselekedni, mint nyugodtan és megfontoltan választani a lehetőségek között.

Ugyan ez nem igazán pozitív dolog, de most olyan extra mértékű lesz a teherbírásunk, hogy a kisebb-nagyobb hibák szinte el fognak törpülni az elvégzett feladatok mellett. Bizony, nem csak az első, igazán erős napsugaraknak köszönhetjük azt, hogy feltöltődünk energiával, hanem a Kosok energiái is kivetülnek mindannyiunkra.

Merj nagyot álmodni

Ez az időszak kiváló lehetőségeket tartogat számodra akkor, ha valamin változtatni szeretnél, vagy olyan teendőt halogatsz, amihez extra mennyiségű energia szükségeltetik. Nincs értelme tovább halogatni a diétákat, az új edzésterveket, és itt az ideje megpályázni az álommunkát – az előttünk álló néhány hét lehetőséget ad arra, hogy kivívd magadnak mások elismerését, és magad előtt is bizonyíts.

Most még azok is könnyebben fogják venni az akadályokat, akik egyébként nem erről híresek, akik pedig amúgy is sokszor odateszik magukat, úgy érezhetik, nincs előttük lehetetlen.

Meseszerű látásmód, eszmék vezérelte szempontok

A Kosokra jellemző, hogy sokszor másként látják a világot, mint a többiek – nem kifejezetten olyannak, amilyen, hanem amilyennek lennie kellene. Ez számukra az egyik legerősebb motiváció a cselekvést tekintve, ők ugyanis mindig azt nézik, mit tudnak tenni az ügy érdekében, nem pedig azt, amire nem képesek. A Kosok többségét eszmék vezérlik, mélyen hisznek saját elveikben, és álláspontjaikat megvédendő hajlamosak bárhol és bárkivel vitába szállni.

Ezt mi is érzékelhetjük az elkövetkezendő hetekben: sokszor lesz forró az alaphangulat, és igazán könnyű lesz vitába szállni másokkal.

Mindez nem jelent tiszteletlenséget, sokkal inkább az észérvek ütköztetéséről van szó, ami egyébként a legtöbb esetben előrefelé mozdítja a különféle konfliktusokat.

Furcsa módon jellemző lehet most a fokozott empátia is, ami a Halak időszaka után még mindig tart, ám ezúttal mások a motiváló erők. Míg a Halaknál az érzelmi sík nagyon jelentős, addig a Kosok esetében inkább a szociális érzékenységet érdemes kiemelni. Bár tüzes és makacs jegyről beszélünk, a szülöttei általában nagyon megértőek az elesettekkel szemben, szívesen segítik azokat, akik rászorulnak a támogatásra. Ez a jótékony hozzáállás a tavasz elején mindenkire könnyen átragad majd.

Könnyű megsértődni

A heves érzelmek, teendők között figyelni kell arra, hogy most igazán könnyű lesz megsértődni. Nem csak azért, mert a sok feladat mellett gyakran háttérbe szorulnak az érzelmek, hanem mert a Kosok egyébként is hajlamosak arra, hogy érzelmileg bezárkózzanak.

Ennek általában van előzménye, ugyanis sok Kos – pont a nyitottsága miatt – csalódik az emberekben, egészen addig, amíg visszavonulót nem fúj, és el nem zárkózik az érzelmi közvetlenségtől. A Kosok havában ez mindenkire hatást gyakorol, és előfordulhat, hogy rosszul kommunikáljuk az érzelmeinket, valamint akaratlanul is megbántunk másokat.

Kép forrása: Kireyonok/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást