Életmód / Egészség

Bebizonyították, hogy kevésbé kívánod az együttlétet, ha keveset csinálod

Rossz hír a szexmentes időszakot élő lányok számára: kutatások kimutatták, hogy minél kevesebb intim együttlétben van részed, annál kevésbé kívánod később!

A száraz időszak hátrányai

Amikor az ember lánya egy ideig nem jut egészséges mennyiségű szexhez, először elkezdi nagyon-nagyon kívánni. Ismerős az az érzés, amikor szakítás után a falat kaparod, mert hozzá vagy szokva, hogy akkor bújsz ágyba a barátoddal, amikor csak akarsz, most meg előreláthatólag hónapokig semmi akció nem lesz?

Na igen, ez egy idő után elmúlik, és egyre kevésbé érzed majd sürgetőnek azt, hogy lefeküdj valakivel – aztán meg teljesen el is felejted, milyen jó is az valójában.

Van az a szint, amikor már a Magic Mike szépfiúi mellett is unott fejjel mennél el – ennek pedig valójában egyszerű biológiai okai vannak.

Nem véletlen, hogy szeretjük a szexet

Biológiai szempontból a szex igazi aranybánya: ha elkezded kívánni a partnered, a vérkeringésed megindul alul, és a tested oxitocint és endorfint enged szabadjára, amelyektől sokkal jobb kedved lesz.

Ezek azonban egy idő után egyfajta függőséget is okoznak: minél többet kapsz belőlük, annál többre vágysz, így ha sokat szexelsz, egyre többször fogod kívánni is a másikat.

Olvastad már?  Ez már nem a Szex és New York – ilyen szomorú képet festenek hazánk szinglijei

Így belekerülsz ebbe a kellemes ördögi körbe, amiből elég nehéz kitörni – és ki is akarna igazából kitörni, nem igaz?

Stressz és problémák

De ahogy a szexuális élet szünetelésével egyre kevesebb oxitocinhoz és endorfinhoz jut a tested, egyre kevésbé érzed úgy, hogy még többre van szükséged.

Kikerülsz ebből a körforgásból, és kezdesz kevesebbet gondolni a szexre – ami azt is jelenti, hogy több időd van olyan dolgokra koncentrálni, amik nem feltétlenül tesznek boldoggá.

A boldogsághormonok csökkenésével többet koncentrálsz a stresszre és a problémákra, amitől a szex a legutolsó helyre kerül, amivel bajlódni szeretnél. És ezzel máris elindultál a lejtőn a stresszesebb, szexmentes élet felé.

Kapcsolatban is előjöhet

Ez a száraz időszak akkor is bekövetkezhet, ha éppen kapcsolatban élsz, nem kell szinglinek lenned ahhoz, hogy kis kihagyások legyenek a szexuális életedben. Van úgy, hogy a másik nagyon elfoglalt, stresszesebb, esetleg történt vele olyan dolog, ami miatt egy ideig nem kívánja a szexet (nem kell összekeverni azzal, hogy téged nem kíván – egyszerűen a szex az utolsó dolog a fejében).

Ilyenkor a legtöbb, amit tehetsz, hogy kivársz, aztán ha már kicsit nyitottabbak vagytok arra, hogy megint ágyba bújjatok egymással, kipróbáltok valami újat, legyen az egy furcsa póz, egy-egy segédeszköz, vagy új helyszín – ettől rögtön izgalmasabb lesz az együttlét, és újra ráérezhettek egymás ritmusára.

Olvastad már?  8 ok, amiért a Skorpió nők különösen jók az ágyban