Bazsalikomos, chilis csirke

Címlap / Életmód / Receptek / Bazsalikomos, chilis csirke

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

2. 2 cikk fokhagymát vágj fel vékony szeletekre, a másik kettőt aprítsd fel.

3. Egy 30 centis serpenyőben hevíts fel egy teáskanál olajat, majd add hozzá a vékonyra szelt fokhagymát. Pirítsd arany színűre. Add hozzá a zöldbabot, ¼ pohár vizet, ¼ teáskanál sót és ¼ teáskanál fekete borsot. Gyakori kavargatás mellett, párold 4-5 percig, vagy amíg a zöldbab zsenge-ropogós lesz és a víz elpárolog. Ezután, öntsd át a babot egy nagy tálba.

4. Ugyanabban a serpenyőben hevítsd fel a megmaradt egy evőkanál olajat, majd add hozzá a csilit és a felaprított fokhagymát. Pirítsd arany színűre. A megpirult fokhagymához add hozzá a csirkemell csíkokat és néha megkavarva, párold amíg elveszti rózsaszín árnyalatát.

5. Add hozzá a halszószt, a szójaszószt, a cukrot és két evőkanál vizet. A szószokkal még egy percig párold a húst, majd szórd rá a felaprított bazsalikomot. Kavargasd amíg a bazsalikom megfonnyad.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!