Retek
Mustárolaj- glikozidokat tartalmaz, ennek köszönhetően antibakteriális hatású. Semmi egyéb dolgunk nincs vele, mint elfogyasztani, és várni.
Az anyagai a tüdőn és a vesén keresztül fejtik ki a hatásukat, így sikerrel alkalmazhatjuk hörgő- és hólyagfertőzéseknél. Nem utolsó sorban a C- vitamin tartalma is igen magas, ezért, ha tehetjük, fogyasszunk belőle bőven.
Fokhagyma
Talán a legismertebb antibakteriális hatású növény. Az amarilliszfélék családjába tartozó, illatos zöldség erejét nem csak a népi hagyomány igazolta, hanem az orvostudomány is. A gombaölő és antibakteriális hatása mellet tartalmaz egy vegyületet, az allicint, ami ezenkívül ráksejt ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.
Magas a vitamintartalma, így fogyasztása komoly segítséget jelent az immunrendszerünknek. Sajnos azonban aromái rendszeres fogyasztás esetén nem csak a szánkból áradnak, hanem a pólusaink is azt ontják magukból, ami nem kifejezetten kellemes szaghatással jár együtt.
Kakukkfű
A szegény ember antibiotikumként is szokták emlegetni. Gyógyhatásait már az ókori Egyiptomban is ismerték és, remek ízfokozó tulajdonsága mellett, ezért is fogyasztották előszeretettel.
Illóolaját is nagy hatásfokkal használhatjuk a légúti baktériumok ellen, ugyanis erős antibakteriális hatása van. Ezenkívül nyugodtan cseppenthetünk 3-4 cseppet a fürdővízbe is. Illatos és hatásos lazító vízre teszünk szert általa.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!