6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

Címlap / Életmód / Egészség / 6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

Retek

Mustárolaj- glikozidokat tartalmaz, ennek köszönhetően antibakteriális hatású. Semmi egyéb dolgunk nincs vele, mint elfogyasztani, és várni.

Az anyagai a tüdőn és a vesén keresztül fejtik ki a hatásukat, így sikerrel alkalmazhatjuk hörgő- és hólyagfertőzéseknél. Nem utolsó sorban a C- vitamin tartalma is igen magas, ezért, ha tehetjük, fogyasszunk belőle bőven.

Fokhagyma

Talán a legismertebb antibakteriális hatású növény. Az amarilliszfélék családjába tartozó, illatos zöldség erejét nem csak a népi hagyomány igazolta, hanem az orvostudomány is. A gombaölő és antibakteriális hatása mellet tartalmaz egy vegyületet, az allicint, ami ezenkívül ráksejt ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Magas a vitamintartalma, így fogyasztása komoly segítséget jelent az immunrendszerünknek. Sajnos azonban aromái rendszeres fogyasztás esetén nem csak a szánkból áradnak, hanem a pólusaink is azt ontják magukból, ami nem kifejezetten kellemes szaghatással jár együtt.

Kakukkfű

A szegény ember antibiotikumként is szokták emlegetni. Gyógyhatásait már az ókori Egyiptomban is ismerték és, remek ízfokozó tulajdonsága mellett, ezért is fogyasztották előszeretettel.

Illóolaját is nagy hatásfokkal használhatjuk a légúti baktériumok ellen, ugyanis erős antibakteriális hatása van. Ezenkívül nyugodtan cseppenthetünk 3-4 cseppet a fürdővízbe is. Illatos és hatásos lazító vízre teszünk szert általa.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást