Életmód / Receptek / Táplálkozás

Ázsiai tyúkhúsleves

Ázsiai tyúkhúsleves

Egy friss, egzotikus leves, kissé eltér a megszokott húsleves receptünktől. Adhatunk hozzá sushi rizst vagy kínai tésztát. A gyömbér különleges fűszert ad a levesnek.

Hozzávalók:

– 1,5 kg-os csirke vagy tyúk

– 3 l víz 

– 1 evőkanál. durva tengeri só 

– 1 kiskanál zúzott pirospaprika 

– 2 nagy vöröshagyma, felezett 

– 3 szár zeller 

– 1 csésze szeletelt friss gyömbér 

– 2 szál friss petrezselyem 

– 2 szál friss kapor 

– 4 sárgarépa, megtisztítva és szeletelve

– 3 paszternák, hámozva és szeletelve 

– 1 nagy édes burgonya, hámozva és szeletelve 

– 1 fej kínai kel szeletelve, vagy 6 csésze friss spenótlevél 

– 1-2 evőkanál. olívaolaj 

– 5-6 csésze főtt tojás vagy kínai rizstészta 

– friss koriander (opcionális) 

– bazsalikom (opcionális)  

Elkészítése:

1. Mossuk meg a csirkét, öntsük fe vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és adjuk hozzá a zúzott pirospaprikát. Adjuk hozzá a hagymát, zellerszárat, gyömbért, petrezselymet, kaprot. Fedjük le és főzzök lassú tüzön 1 órán át. Közben vegyük le a habját. Tegyük át a csirkét egy vágódeszkára, és ha hűlt, csontozzuk ki és szeleteljük darabokra a húsát. A húslevesből dobjuk ki a zöldségeket, fűszernövényeket, gyömbért egy kanál segítségével.

2. Tegyük a csirkét vissza a főzőlébe, adjuk hozzá a sárgarépát, paszternákot, burgonyát. Fedjük le és takarékon főzzük még 30 percet. Sózzuk ízlés szerint.

3. Egy serpenyőbe öntsünk 2 ek. olívaolajat és pirítsuk meg benne a kínai kelt vagy a spenótleveleket. Öntsük rá a készre főtt rizstésztát.

4. Öntsük hozzá a kínai keles rizstásztát a leveshez, fűszerezzük korianderrel, bazsalikommal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást