Te általában hogyan szoktad készíteni a húslevest? Esetleg még sosem próbáltál egyedül nekiállni? Nos, hazánk egyik, ha nem a legnépszerűbb húslevesét bizony bőven van okunk gyakran elkészíteni, különösen csontokkal.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Tehetünk bele például marha-, csirke- vagy sertéscsontokat is, és ha sokáig főzzük, kaphatunk egy olyan csodás csontlevest, amelyet akár el is kortyolhatunk, cserébe pedig fantasztikus előnyökkel szembesülhetünk.
A csontlevesnél rendkívül fontos, hogy sok órán át főzzük (az alapanyagoktól függően legalább 3-4, de még jobb 6-8 óráig, a kifejezetten egészségügyi céllal készülő csontlevesek pedig lassú tűzön 24-48 óráig is készülhetnek), így ugyanis több tápanyag tud kioldódni a csontokból. Az így kapott csontleves híres arról, hogy roppant egészséges étel.
De hogy mégis pontosan milyen előnyökkel szembesülhetünk, ha rendszeresen fogyasztjuk? A health felsorakoztatott jó néhányat, amelyek szinte biztos, hogy neked is meghozzák a kedved ahhoz, hogy mielőbb készíts egy nagy fazék csontlevest!
Jót tesz az ízületeidnek
A csontleves kollagénnel látja el a szervezetet, ami segíthet számos ízületi panaszon. A kollagén ugyanis egy olyan fehérje, amely a bőr, a csontok, az inak és a szalagok szerkezetét biztosítja a szervezetben. Így ha rendszeresen fogyasztod, azzal jó eséllyel kedvezhetsz az ízületeidnek.
Ha pedig még inkább jót szeretnél tenni a testeddel, érdemes a csontlevesbe olyan gyógynövényeket és fűszereket tenned, mint például a kurkuma, a babérlevél, a tárkony és a kakukkfű, ezek ugyanis külön-külön is nagyszerű előnyökkel büszkélkedhetnek, így végeredményben még hatékonyabban támogathatod az egészségedet.