Az örökké vidám emberek 5 bombabiztos módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Az örökké vidám emberek 5 bombabiztos módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Címlap / Életmód / Egészség / Az örökké vidám emberek 5 bombabiztos módszere, hogy sose uralkodjon el rajtuk a depresszió

Vannak emberek, akik sokkal hajlamosabbak a depresszióra és a rossz kedvre, mint mások. Ők mindig kicsit irigykedve tekintenek azokra a személyekre, akik folyton vidámak, és képesek optimistán gondolkodni, még akkor is, ha valami rossz történik velük. Ha az utóbbi időben a hideg időjárás és az állandó havazás/esőzés a te kedved is elrontotta, eláruljuk, mi az örökké vidám emberek titka. Fogadd meg te is őket, és meglátod, rögtön színesebbnek látod majd a világot!

Van, akire számíthatnak

Nehogy azt hidd, hogy az állandóan mosolygó embereknek nincsenek problémáik. Dehogynem!

Ők is sokszor küzdenek stresszel, és gyakran találják szemben magukat konfliktusokkal, azonban megtanulták már, hogy ezeket nem szabad elnyomni magukban.

A legjobb, ha mindig kibeszéljük magunkból a napi történéseket, ezért tuti, hogy van egy-két olyan személy az életükben, akire bármikor számíthatnak.

Nagyon fontos, hogy te is odafigyelj erre! Ahelyett, hogy magadban őrlődsz a problémáidon, próbáld meg egy megbízható barátnak vagy családtagnak kiönteni a lelked. Meglátod, már egy tíz perces beszélgetés után megkönnyebbülsz, és pozitívabb szemlélettel vágsz neki az akadályoknak.

 

Mindig lekötik magukat

Könnyű negatívan gondolkodni, ha egyedül ülsz otthon, és csak unatkozol a kanapén üldögélve.

Az örökké vidám emberek már tudják, hogy akkor uralkodik el rajtuk leggyorsabban a magány érzése, ha hagyják magukat belesüppedni a semmittevés világába.

Épp ezért ők mindig lekötik magukat valamilyen elfoglaltsággal: elmennek sétálni, megisznak egy kávét valakivel, vagy akár csak a négy fal között belekezdenek egy új hobbiba.

Már az is szuper, ha kipróbálsz néhány DIY-tippet, és kidekorálod a lakást; köztudott tény, hogy ha olyan dologgal töltjük az időnket, ami érdekel minket, a hangulatunk is sokkal pozitívabb lesz!

 

Értékelik az apróságokat

Furcsamód ha csak egy kis rossz dolog történik velünk (például egy percen múlott, hogy elérjük a villamost), azt képesek vagyunk azonnal észrevenni, és még órákkal később is eszünkbe jut.

De a pozitív töltetű dolgokat már nem látjuk meg, pedig rengeteg apróság vesz minket körül.

Az optimista lelkületkű, vidám emberek már annak is nagyon tudnak örülni, ha napok óta tartó esőzések után kisüt a nap, vagy ha éppen akciós a kedvenc sütijük a büfében.

Ők azok, akik nem a negatív dolgokat nézik, hanem a pozitívakat, és meggyőződésük, hogy minden rosszban van valami jó!

 

Kedveskednek másoknak

Emlékezz vissza az utolsó alkalomra, amikor valaki megdicsérte az új frizurádat vagy a kedvenc cipődet.

Ugye, milyen jó érzéssel töltött el, hogy valaki észrevette rajtad ezeket a részleteket?

A vidám emberek gyakran dicsérnek meg másokat, mert pontosan tudják, hogy egy kedves szó akár valakinek a teljes napját bearanyozhatja.

És bár ez önzetlen cselekedetnek tűnik, mégis pozitív hatással van rájuk is, hiszen már ennek a puszta tudata felvidítja őket.

Ezért van az, hogy mindig végtelenül kedvesek és alázatosak másokkal.

 

Elfogadják saját magukat

Nem lehetünk boldogok addig, míg nem vagyunk jóban saját magunkkal. Várhatjuk azt, hogy majd megszeretjük önmagunkat, ha sikerül lefogynunk. Vagy ha ránk talál a szerelem, és valaki érezteti velünk, hogy így vagyunk tökéletesek. Vagy ha végre lesz egy rendes munkánk.

De valójában ez sosem fog megtörténni.

Mert nem lehetünk boldogok addig, míg mi saját magunk, saját erőből el nem érjük, hogy végre elfogadjuk magunkat.

Az örökké vidám embereknek is ez a titkuk: ők már megtanulták, mennyire fontos harmoniában élnünk saját magunkkal, és ezt nem is felejtik el.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást