Az adidas ikonikus triója a JD Sports-nál: Samba, Gazelle, Superstar

Az adidas ikonikus triója a JD Sports-nál: Samba, Gazelle, Superstar

Címlap / Stílus / Divat / Az adidas ikonikus triója a JD Sports-nál: Samba, Gazelle, Superstar

Ha az adidas logóval fémjelzett ikonikus sneakerekről van szó, lehetetlen elkerülni az összehasonlításokat a Samba, a Gazelle és a Superstar között. Nagyon hasonlóak – de csak első pillantásra. Itt az ideje, hogy megnézzük közelebbről a legfontosabb különbségeket. Talán ez segít eldönteni, hogy melyik klasszikussal gazdagítsd a gardróbod. (x)

adidas Samba: a pályákról az utcákra

A sneakerheadek figyelmét bizonyára nem kerülte el az adidas Samba körüli, tavalyi hype. Mind a legtrendibb modellek között, mind a legnagyobb influencerek outfitjeidben szerepelt. A legfontosabb azonban a Samba megjelenése a hétköznapi szettekben is. Ez egy remek modell tavaszra és kora őszre. Az adidas Samba focicipőként született. Ezért is úgy néz ki, mint egy futballcipő, és úgy is tervezték, hogy csúszós gyepen lehessen játszani benne. Erre utal többek között a teljes egészében gumiból készült talp és a keskeny (bár vizuálisan elég kecses) orr. Az ebben a cikkben említett modellek közül a Samba messze a legszűkebb, különösen, ha az adidas Superstarral hasonlítjuk össze. Emiatt nem ajánlott a széles lábúaknak. Vásárláskor érdemes a szokásosnál fél számmal nagyobb méretet választani. Az adidas Samba OG sneaker a legtöbb verzió esetében bőr felsőrésszel és rövidebb nyelvvel büszkélkedhet – ez különbözteti meg a modellt a Classic változattól.

adidas Gazelle – a színek ideje

Tagadhatatlan, hogy az adidas Gazelle és az adidas Samba nagyon hasonlítanak egymásra. A fő különbség a kettő között azonban a kialakításban rejlik. A Gazelle modell egyértelműen szélesebb, mint elődje – és ezért még jobban illeszkedik és még kényelmesebb. A szélességbeli különbség mind a talpnál, mind az orrnál látható. Az adidas Gazelle sneaker azonban emiatt meglepően laza lehet. Ezért is azt javasoljuk, hogy egy mérettel kisebb modellt próbálj ki, hogy a lábbeli mozgás közben ne dörzsölje ki a sarkat. Az adidas Gazelle sneaker is a sport világából származik. Úgy alakították ki, hogy a kézilabdázókat támogassa játék közben. Történetileg ez volt az első olyan performance modell is, aminek felsőrésze velúrból készült. Ez az, ami vizuálisan megkülönbözteti a Gazelle-t az adidas Superstartól. A termékvonal modelljei között a hagyományos változaton kívül találsz áttetsző gumitalppal ellátott sneakereket is – illetve az adidas Gazelle Bold modelleket. Kialakítása emlékezetes annak köszönhetően, hogy a talp úgy néz ki, mintha három, platformot alkotó rétegből állt volna Ha a merész színek rajongója vagy, akkor nézd meg az adidas Gazelle modelleket.

adidas Superstar – egy ikonikus klasszikus

Listánk utolsó lépője, vagyis az adidas Superstar, egy olyan modell, ami a ’80-as és ’90-es években rendkívül népszerű volt. A leghíresebb rapperek és a kosárlabda sztárok hordták. Ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni, hogy az adidas Superstar a kosárlabdapályán debütált. Az első dolog, ami feltűnik, az az úgynevezett „shell toe”, vagyis a Superstar gumiból készült orr, ami egy kagylóra emlékeztet. Az adidas Samba és Gazelle modellekhez képest messze ez a legszélesebb modell – bár a „chunky” kifejezés abszolút nem illik rá. Az adidas Superstar sneakerek true to size modellnek számítanak, ami megkönnyíti a megfelelő méret kiválasztását, akár online is. Ez egyértelműen egy klasszikus, ami semmilyen helyzetben nem hagy cserben. És hogy hol találod meg? A JD Sports kínálatában. A Samba és a Gazelle széria fent említett modelljei is várnak Rád. Válaszd ki a színt, a méretet, és rendelj – de először iratkozz fel a hírlevélre. Légy naprakész a JD legújabb adidas modelljeivel és akcióival.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!