Árulkodó jelek, hogy szakítani akar veled. Vedd észre időben!

Árulkodó jelek, hogy szakítani akar veled. Vedd észre időben!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Árulkodó jelek, hogy szakítani akar veled. Vedd észre időben!

Kapcsolatban élni nem könnyű, hiszen a kezdeti vad szenvedély idővel elmúlik, és ilyenkor a pár elérkezik egy fordulóponthoz, ami vagy egy tartós együttlét kezdetét, vagy pedig a kapcsolat végét jelenti. Persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolni, hiszen minden kapcsolat – igen, még a tökéletesnek látszó is – tele van kisebb-nagyobb problémákkal. Ha azonban egy ideje bizonytalan vagy a szerelmedben, és az alábbi helyzetek közül több is igaz rád, akkor érdemes fontolóra venni, hogyan tovább.

Kevesebb intimitás

Egyre kevesebbszer bújtok össze és értek egymáshoz.

Már a barátaitok is furcsállják, hogy míg eddig minden apró rezdülésetekből látni lehetett, hogy egy párt alkottok, mára már szinte olyan, mintha idegenek lennétek, vagy egy idős házaspár, akik az ötvenedik házassági évfordulójukat töltik.

Nem jártok el sehova

Az természetes folyamat, ha idővel egyre kevesebbet jártok el, és inkább otthon, kettesben néztek filmeket vagy főzőcskéztek. Egy idő után azonban – jobb esetben – mind a két félnek igénye van arra, hogy kimozduljon és találkozzon az ismerőseivel.

Gond akkor van, ha egyszerűen már belefáradtatok mindenbe, elhidegültetek a barátaitoktól, és egymást lehúzva gubbasztotok otthon a tévé előtt.

Így nem csak egymást mérgezitek, de annak a lehetősége is elúszik, hogy új élményekkel gazdagítsátok a kapcsolatotokat.

Az agyadra megy

Elég egy állandóan ismételgetett szó vagy egy mozdulat, és már be is kattansz? Az első pár évben még rózsaszín ködben úszik minden, de idővel – amikor a köd ülepedni kezd – azok a tulajdonságok is előtérbe kerülnek, amiket talán nehezebben tolerálsz.

Ezek a jellemvonások és szokások tulajdonképpen eddig is jelen voltak, csak nem vetted észre őket. Ha türelmesek vagytok egymáshoz, és tényleg szeretitek a másikat, akkor ezen az időszakon kisebb-nagyobb bukkanókkal, de túl fogtok jutni.

Ha azonban valamelyik fél érzései már végleg kihűltek, ezek a problémák csak tobzódni fognak.

Inkább dolgozol

Egyre több időt töltesz a munkahelyeden, és inkább túlórázol, minthogy hazamenj a kedvesedhez.

Mindenféle mondvacsinált indokokat találsz ki, hogy miért nem tudtok találkozni munka után, illetve majdnem minden nap közlöd vele, hogy ne várjon meg a vacsorával.

Ez nem csak rád, de párodra is igaz lehet, csak figyelni kell az apró jeleket! Sajnos az ilyen viselkedés vagy egy harmadik felet jelent, vagy már nem motivál annyira a kapcsolat titeket, hogy együtt töltsétek az időtöket.

Már nem úgy nézel rá

Azt gondoltad, ő álmaid férfija, és ő lesz majd gyermekeid apja is, mostanra viszont már nem tudsz úgy tekinteni rá, mint egy potenciális férjjelöltre. Ha a rokonok a házasságot emlegetik, te zavarodottan valami teljesen más témába kezdesz, majd aprósüteményt tömködsz a szádba, nehogy tovább kelljen beszélned a témáról.

A szomszéd fickó viszont, akit eddig kicsit sem tartottál jóképűnek, ma annyira csábítóan vitte le a szelektív hulladékot, hogy egyből bevillant egy kép, ahogy ott álltok az oltárnál. És ez elmondható a szupermarketes árufeltöltőről, a villanyóra-leolvasóról, a srácról a konditeremben – csak a barátodról nem.

Egyre többet veszekedtek

A nagy láng kialudt, és egyre többet veszekedtek? Persze az teljesen rendben van, ha nem mindenben egyezik a véleményetek, hiszen legalább nem unalmas a kapcsolat. De ti már minden apróságon képesek vagytok összeveszni, akár napjában többször is?

Ha a válasz igen, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mi is lehet ennek a fő oka!

Az állandó viaskodás azt mutatja, hogy nem vagytok képesek megérteni és elfogadni a másik szempontjait, és annyira különbözőek a nézeteitek, hogy az már gyökereiben lehetetleníti el az együttélést.

Szinte megfullaszt

Régen imádtad, amikor minden ebédszünetben felhívtátok egymást, hogy megbeszéljétek, ki mit evett, de most már feláll a hátadon a szőr, amikor megcsörren a telefonod.

Kikészít, hogy mindent együtt kell csinálnotok, és mindent tudni akar rólad.

Azt gondoltad, hogy ez csak egy átmeneti állapot, ám mostanra állandósult, és úgy érzed, egyáltalán nem vagy vele őszinte emiatt.

Flört másokkal

Párkapcsolatban vagy, de azért még nem vakultál meg! Természetes, ha megnéztek másokat, hiszen úgyis egymást választottátok.

Az viszont már más helyzet, ha minden összejövetelen másokkal flörtöltök, és szinte nem is vagytok egymással.

Ez nem csak nektek lehet roppant kellemetlen, de a környezeteteknek is! Ráadásul innen már csak egy lépés a megcsalás, ami a kapcsolat abszolút végét jelentheti!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást