Mit árul el rólad a születési hónapod? Ilyen vagy, ha áprilisban születtél

Mit árul el rólad a születési hónapod? Ilyen vagy, ha áprilisban születtél

Címlap / Életmód / Ezotéria / Mit árul el rólad a születési hónapod? Ilyen vagy, ha áprilisban születtél

A számmisztika és az ezotéria szorosan összefügg egymással, nem meglepő tehát, ha azt is közelebbről lehet elemezni, milyen személyiségjegyeket örököltünk a születési hónapunktól. Természetesen nem csak ez az egy szempont formálja az egyéniségünket, de a te önismeretedhez is hozzátehet, ha megtudod, a számmisztika szerint milyen vagy.

Milyen száma van az áprilisnak?

Április a negyedik hónapunk az évben, így aztán nincs is sok extra teendőnk a számolást illetően. Mivel a számmisztikában általában addig kell mennünk az elemzéssel, míg egyjegyű számot nem kapunk, az áprilissal kapcsolatosan kézenfekvő az eredmény: ennek a hónapnak a száma a négyes.

Érzelmi válságok, fűszerezve némi pesszimizmussal

A négyes szám sokszor utal gyermekkori nehézségekre, úgy mint rossz kapcsolat a szülőkkel, érzelemszegény környezet, vagy éppen egyéb családi nehézségek, pl. anyagi problémák, betegségek. Talán innen is ered, hogy az áprilisban született emberek sokszor a legkevésbé sem optimisták: legfeljebb realistának mondhatjuk őket, de gyakori, hogy inkább a pesszimizmus kerül előtérbe az életükben.

A négyes szám sűrűn jelez családon belül konfliktust, mégpedig inkább az apával, mint az anyával. Ha te is áprilisban születtél, úgy érezheted, hogy nagyon meg kell felelned az apukádnak, de bármit is teszel, sosem éred el azt a mércét, amit ő állított fel eléd. Lehet, hogy gyermekként – talán nem is tudatosan, de – mindent megtettél azért, hogy elnyerd a figyelmét, az elismerését. Talán éppen az ő kedvéért jártál edzeni, mentél versenyekre, vagy éppen miatta tanultál még éjszaka is, nehogy rossz jegyet szerezz. Sajnos megeshet, hogy nem csak pusztán a megfelelési kényszer hajtott, a félelem is közre játszhatott, amit édesapád irányába tápláltál.

Ez az egész benső viszály odáig vezethetett, hogy szépen lassan megtanultad elfojtani az érzelmeidet, és akár édesanyád közeledésére sem reagáltál éppen pozitívan.

Jobb esetben ez nem történt meg, és legalább az egyik szülőddel harmonikus volt a kapcsolatod, rossz esetben azonban akár azt is érezheted a mai napig, hogy egyikükkel sem igazán találod a közös nevezőt. A négyes számra tehát különösen jellemző lehet a családon belüli elidegenedés, ami nem feltétlenül jelent minden esetben nyílt konfrontálódást, sokszor a felszín alatt zajlanak ezek a harcok.

Hova vezet mindez?

Az ilyen és ehhez hasonló gyermekkori problémák felnőttként visszahúzódóvá tesznek. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nincs önbizalmad, mert az éppenséggel lehet, de inkább a munkádra, feladataidra koncentrálódik, nem pedig a magánéletedre. Megeshet, hogy a munkádba menekülsz, a csúcsokig építed a karrieredet, miközben annyira egyedül vagy, mint a kisujjad.

Természetesen, ha még az átlagosnál is nehezebb volt a gyermekkorod, akkor ennek ellentettje is igaz lehet rád, és megeshet, hogy nem csak a szerelemben, baráti kapcsolataidban ütközöl nehézségekbe, hanem még a munkádban sem remekelsz. Ekkor sajnos a négyes számúak életében sűrűn előtérbe kerülnek a szenvedélybetegségek, amik – bár hamisan, de – segítenek kicsit lazítani, fellélegezni.

A boldogságot nehezen tudod megélni, általában attól félsz, hogy ha most jó, akkor később biztosan rossz lesz, emiatt inkább a hétköznapi gondokba menekülsz és felvértezed magadat az említett pesszimizmussal, hiszen az sosem hagyott cserben.

Ez persze azért is van így, mert általában jól látod az élet dolgait, nehézségeit, intelligensen szemléled a problémákat és a kritikai érzéked is fejlett – ám ez utóbbit inkább a saját életedre vetíted ki. Ami biztos, a gyerekkori terheket a négyes számúak szinte kivétel nélkül megkapják, de az csak a saját mentalitásodtól, felfogásodtól függ, meddig cipeled magaddal a fájdalmadat.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!