Mit árul el rólad az arcod?

Mit árul el rólad az arcod?

Címlap / Életmód / Egészség / Mit árul el rólad az arcod?

Mit látsz, amikor a tükörbe nézel? A kínai gyógyászat szerint az arc az egészség tükre.

A kínaiak az arcot öt részre osztják: homlok, orr, áll, jobb orca és bal orca. Ez az öt zóna jelzéseket ad arról, hogy mi zajlik a testedben, persze csak akkor, ha tudod mit kell keresned! Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mit árul el rólad az arcod.

Íme hogyan olvassa le a test apró jeleit a kínai orvostudomány:

A legtöbb ember nem is gondolná, hogy arca elárulja mi zajlik a felszín alatt. A tested azonban egyedi nyelven szól, hogy jelezze az egyensúly hiányát. A kínai orvoslás több, mint ötezer éves tapasztalata tökéletessé fejlesztette a test jelzéseinek értelmezését. Az arc egy-egy része megfelel az öt kínai alkotóelem egyikének (tűz, föld, víz, fém és fa), amely pedig megfelel egy bizonyos szervcsoportnak. Megjelenésed vizuális jeleket sugároz arról, hogy mi történik az olyan belső rendszerekben, mint a szív, gyomor, hormonok vagy akár az agy és a lélek.

Néhány esetben ezek a jelek azonnal figyelmeztetnek és rögtön intézkedhetsz. Azonban az önvizsgálat valódi értéke az, hogy rájöjjünk az apró elváltozásokra és foglalkozzunk azokkal többnyire diéta, gyógynövény alapú étrendkiegészítők és életmód változtatás révén. Ha rájössz mit üzen neked a tested, kezelni tudod majd a problémákat, mielőtt azok súlyosbodnának.

A homlok

A kínai orvostudomány szerint a homlok a tűz elemnek felel meg, mely a szívvel és a vékonybél rendszerrel azonosítható, valamint az aggyal és a lélekkel.

Ha a homlokodat vizsgálod, keress pirosságot vagy az apró véredények elszíneződését, hiszen ezek a szív megbetegedését jelzik. Azonban a bőrszín elváltozásának oka lehet egy nemrégiben átélt trauma is, például szakítás vagy veszteség. Azok az emberek, akik állandó nyugtalanságban, zűrzavarban élnek, szemöldökei között folyton jelen van egy ránc.

A szívrohamot gyakran egy, a homlokon jelentkező kékes-zöld színárnyalat jósolja meg. Ha a homlokod elszíneződött és lüktető szívdobogás, szédülés, levegő után való kapkodás, bal karban jelentkező bizsergés vagy fájdalom kíséri, keresd fel szívorvosod vagy szükség esetén menj be a sürgősségire.

Az orr

Az orr a föld alkotóelemnek felel meg és kapcsolatban áll a gyomorral, a léppel és a hasnyálmiriggyel.
A belső elváltozás tünetei egy kiütés vagy pattanás formájában jelentkeznek az orrod hegyén vagy az oldalán. Gondolj vissza mit ettél előző nap. Ha nagyon sok csípős, sült vagy zsíros ételt fogyasztottál, esetleg csokoládét, akkor ez lehet az oka. Valószínűleg gyomorrontástól, szorulástól vagy hasmenéstől szenvedsz.

Az orrnyereg mentén látható elpattant vérerek vagy pirosság túlzott alkohol fogyasztásra utalhatnak vagy pedig túlzott idegeskedésre, aggódásra és stresszre, melyek megterhelik a föld elem hálózatát. Előfordult már, hogy egyes emberek alkohol vagy csokoládé fogyasztásba kezdtek, hogy megszabduljanak a stresszes munkahelyük terheitől. Azonban ajánlott más gondűzőhöz folyamodni, mint például a meditáció.

Az áll

Az áll környéke a víz elemhez kapcsolódik, mely a belsőszervek közül a veséhez és húgyhólyaghoz társítható, beleértve a hormonháztartást és a mirígyeket is. Az áll és a száj környékén jelentkező foltok, elszíneződések a vese és húgyhólyag problémáira utalhatnak. Az állon kiújuló pattanások homonális zavarokat jelethetnek. A probléma okozója legtöbbször az, hogy a test sokkal több ösztrogént vagy tesztoszteront termel, mint kellene, ami gyakran menstruációs zavarokat és prosztata problémákat okoz.

Figyeld meg a felső ajkad felett levő bevágást. Ez az apró terület kapcsolatban áll a méhhel és a petefészekkel, férfiak esetében a prosztatával és a nemi szervekkel. Az apró terület mentén jelentkező vízszintes vonalak, foltok vagy elszíneződések utalhatnak terméketlenségre, melynek okozója endometriózis vagy egy ciszta.

A kínai orvostudomány szerint, a kicsi állú emberek hajlamosabbak genetikailag gyengébb vesével vagy húgyhólyaggal rendelkezni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kicsi állú embereknek megbetegedik a veséje. Ez az információ mindössze egy figyelmeztés, hogy a hajlam létezhet és ezek az emberek változtathatnak életvitelükön, hogy megelőzzék a bajt.

Jobb orca

A jobb orca a fém elemnek felel meg. Arcod ezen területe a tüdővel és a vastagbél hálózattal hozható kapcsolatba.
A tüdő és a vastagbél problémái elszíneződés, foltok vagy bőrbajok formájában mutatkoznak meg. Egy pattanás, egy ekcéma folt vagy halvány pirosság jelezhetik, hogy megfáztál. A tüdő megbetegedése vagy a felső léguti gyengeség is látható jeleket okoz az arcodon.

Azon emberek arcán, akik hajlamosak allergiára vagy asztmára, pirosas, pikkelyes ekcéma alakul ki, vagy egy halvány kiutés, esetleg jobb orcája kékes-zöld árnyalatúvá változik. Ezek az elváltozások hőemelkedésre vagy léguti gyulladásra, esetleg oxigénhiányra utalhatnak. Az asztmában szenvedő betegek arcán gyakran ekcémaszerű folt jelenik meg mielőtt az allergiás roham bekövetkezne.
.
A bal orca

A bal orca a fa elemnek felel meg, valamint a máj- és epehálózatnak.
Az elpattant hajszálerek és az orrnyeregig érő pirosság lázra utalhatnak, néha pedig magas vérnyomásra és elfojtott dühre.
A bal szem alatt jelentkező sárgás szín utalhat epekőre vagy magas kolesztrinszintre, melyeket a máj és az epe felügyel.
Ezen az orcán jelentkező problémák érzelmeket is elárulnak, mint a düh vagy a depresszió.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!