A tokát és a szemráncokat is csökkentheted ezzel az arctornával

A tokát és a szemráncokat is csökkentheted ezzel az arctornával

Címlap / Stílus / Arc / A tokát és a szemráncokat is csökkentheted ezzel az arctornával

A nőkön a kor először a megereszkedett orcák miatt és a megnövekedett toka miatt lesz látható. Bár a plasztikai műtét sokkal egyszerűbbnek látszik azok számára, akiknek ez elérhető, mégis, úgy vélem, sokkal egyszerűbb napi pár percet arra szánni, hogy ezeket természetes úton tüntessük el.

A megereszkedett orcák ellen

Tartsuk fejünket egyenesen, és formázzunk ,,O” betűt a szánkkal, kb. 20 másodpercen keresztül. Ezután próbáljunk ugyan ennyi időt erőltetés nélküli mosolygással tölteni.

Ezt a két arcmozdulatot ismételjük meg egy párszor, így a száj és orr körüli ráncok halványulnak egy idő után, és a lelógó orcák is megemelkednek. Arról se feledkezzünk meg, hogy ha arckrémet használunk, kizárólag mindig az állunktól felfelé, a fül és halánték felé simítsuk el azt.

A szemráncok ellen

A negyven feletti nőknek kimondottan ajánlott ez az egyszerű arctorna. Mindkét tenyerünket helyezzük szemünk sarkához, és kissé feszítsük arcbőrünket halántékunk irányába.

Ekkor hunyorítsunk – próbáljuk meg minél kisebb erőltetettséggel – és tartsuk ebben a pózban arcunkat, míg húszig számolunk. Ezután hunyjuk le szemünket – éreznünk kell kicsit, hogy alsó és felső szemhéjunk kissé megfeszül. Ismételjük ezt a gyakorlatsort néhányszor.

A toka eltüntetése

A toka, akármilyen hihetetlen, de eltüntethető – tokatornával. A legegyszerűbb gyakorlat az, amikor fejünket teljesen hátra billentve nyújtogatjuk nyelvünket az állunk irányába.

Az nagyon fontos, hogy nyakunk ne legyen befeszítve, mert így nyakunkon az erőlködés hatására kidüllednek az erek. Tehát a laza tartásra feltétlenül figyeljünk oda.

A másik gyakorlatnál fejünket tartsuk egyenesen, és nyelvünkkel próbáljuk megérinteni az orrunkat – ez sosem fog sikerülni -, de nagyon fontos itt is az, hogy ne erőlködjünk túlságosan.

A homlok gimnasztikája

Ez a gimnasztika a legegyszerűbb, hiszen semmi mást nem kell tenni, mint tágra nyitni szemünket, amennyire csak tudjuk, közben olyan magasra kell húznunk szemöldökünket, amennyire csak tudjuk.

Ezután eresszük le szemöldökünket, lazítsuk el teljesen, amennyire tudjuk. Ismételjük ezt meg többször. A homloknak, a szemöldök feletti ráncoknak még az enyhe krémes masszázs is nagyon jót tesz. Ez csak pár másodperc, és végezhetjük az esti és reggeli arckrémezéskor is.

Borogatás

Arcunk, és ami szintén ugyanilyen fontos, nyakunk fiatalsága megőrizhető, javítható egy nagyon egyszerű trükkel. Szinte minden gyógyszertárban van C-vitaminos éjszakai – zsírosabb – arckrém.

Öblítsük le arcunkat kellemesen meleg vízzel, de ne töröljük meg. Ezután laza, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk végig arcunkat, viszonylag sok krémmel. Ezután puha, kéz-meleg vízzel átitatott töröközőt fektessünk arcunkra, nyakunkra, és dőljünk le kb. húsz percre. Ezután a maradék krémet masszírozzuk bele a bőrünkbe.

A legegyszerűbb arcpakolás

Tavasztól őszig lehetőleg zárt ablakok mellett végezzük, mert mézzel készül, így a méhecskék nagy kedvence. Lisztet keverjünk össze akácmézzel, kenhető sűrűségűre. Számítsuk bele azt, hogy bőrünk hőjétől a méz kissé csurgóssá fog válni, és könnyen hajunk és fülünk bánhatja.

A legjobb, ha ledőlünk öt-tíz percre, míg hat a pakolás. Ezután langyos vízzel öblítsük le finoman a pakolást, többször, és kenjük be kissé vizes arckrémmel. Ez a pakolás bőrradírnak is használható, csak akkor réteslisztet is kell a mézhez keverni.

A szép ráncok

Ilyenek például a nevetőráncok, legyenek bárhol is az arcon. Vannak olyan fintorok, melyekből a szépség fakad, apró ráncaival egyedivé teszi arcunkat. Az arc ráncai jellemünk kifejezői, arról tanúskodnak, hogy kedélyes, pozitív, optimista emberek vagyunk-e.

Nem a ráncok mennyisége határozza meg egy arc szépségét, hanem a minősége. Tehát, nem szükséges minden ráncot kiirtanunk. Azt mondják, hogy a szépség belülről fakad, azt is mondják, hogy a szépség csak genetika. Én ezzel részben értek egyet.

A szépség művészet, munka, idő, akarat. Ha testünk minden részét eddzük, agyunkat is folyamatosan kondiban tartjuk, szükségszerűen, mért pont arcunkat hagynánk ki ebből a megújulást hozható lehetőségből?

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!