Stílus / Arc

Mutatjuk: arctornával eltüntethető a toka és a megereszkedett orca

Arctorna

A megereszkedett orcák ellen

Tartsuk fejünket egyenesen, és formázzunk ,,O” betűt a szánkkal, kb. 20 másodpercen keresztül. Ezután próbáljunk ugyan ennyi időt erőltetés nélküli mosolygással tölteni.

Ezt a két arcmozdulatot ismételjük meg egy párszor, így a száj és orr körüli ráncok halványulnak egy idő után, és a lelógó orcák is megemelkednek. Arról se feledkezzünk meg, hogy ha arckrémet használunk, kizárólag mindig az állunktól felfelé, a fül és halánték felé simítsuk el azt.

A szemráncok ellen

A negyven feletti nőknek kimondottan ajánlott ez az egyszerű arctorna. Mindkét tenyerünket helyezzük szemünk sarkához, és kissé feszítsük arcbőrünket halántékunk irányába.

Ekkor hunyorítsunk – próbáljuk meg minél kisebb erőltetettséggel – és tartsuk ebben a pózban arcunkat, míg húszig számolunk. Ezután hunyjuk le szemünket – éreznünk kell kicsit, hogy alsó és felső szemhéjunk kissé megfeszül. Ismételjük ezt a gyakorlatsort néhányszor.

A toka eltüntetése

A toka, akármilyen hihetetlen, de eltüntethető – tokatornával. A legegyszerűbb gyakorlat az, amikor fejünket teljesen hátra billentve nyújtogatjuk nyelvünket az állunk irányába.

Az nagyon fontos, hogy nyakunk ne legyen befeszítve, mert így nyakunkon az erőlködés hatására kidüllednek az erek. Tehát a laza tartásra feltétlenül figyeljünk oda.

Olvastad már?  Isteni tésztaszószok, amiket 10 perc alatt elkészíthetsz: gyors és izgalmas vacsora ötletek

A másik gyakorlatnál fejünket tartsuk egyenesen, és nyelvünkkel próbáljuk megérinteni az orrunkat – ez sosem fog sikerülni -, de nagyon fontos itt is az, hogy ne erőlködjünk túlságosan.

A homlok gimnasztikája

Ez a gimnasztika a legegyszerűbb, hiszen semmi mást nem kell tenni, mint tágra nyitni szemünket, amennyire csak tudjuk, közben olyan magasra kell húznunk szemöldökünket, amennyire csak tudjuk.

Ezután eresszük le szemöldökünket, lazítsuk el teljesen, amennyire tudjuk. Ismételjük ezt meg többször. A homloknak, a szemöldök feletti ráncoknak még az enyhe krémes masszázs is nagyon jót tesz. Ez csak pár másodperc, és végezhetjük az esti és reggeli arckrémezéskor is.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2