Ápold a bőröd otthon! Fiatalabb és egészségesebb bőr házilag

Ápold a bőröd otthon! Fiatalabb és egészségesebb bőr házilag

Címlap / Stílus / Test / Ápold a bőröd otthon! Fiatalabb és egészségesebb bőr házilag

Ha szeretnél fiatal és egészséges bőrt, de az ünnepi rohangálásban nincs időd elmenni egy látványos kezelésre, vagy nem tudsz erre költeni, akkor sem kell aggódnod! Otthoni szerek alkalmazásával is sokat tehetsz azért, hogy Karácsonyra a legjobb formádat mutasd!

Citrom és tejföl

A citromot és a tejfölt már régóta előszeretettel használják a szépségiparban, ezért bátran alkalmazhatjuk mi is.
A citrom leradírozza a bőrt, a tejföl pedig táplálja azt, felfrissíti és ezek együttes hatására lényegesen fiatalabbnak látszunk majd. Ráadásul nyakra és dekoltázsra is eredményesen alkalmazható.

Citrom és tejföl alkalmazása

Mossuk le az arcunkat langyos vízzel, majd egy szelet citrommal kenjük át az arcbőrünket, hogy mindenhova jusson.
Ha nagyon csíp, akkor töröljük le, de 30-60 másodpercig feltétlenül próbáljuk fenn hagyni, majd öblítsük le és vigyük fel a tejfölt is minimum 15 percre, ezután töröljük le.

Olajok, magvak és méz

A különösen száraz bőrnek van a legnagyobb szüksége arra, hogy télen is megfelelő ápolást kapjon.
A legjobb, ha jó minőségű olajokkal tápláljuk, amelyek nem csak a száraz bőr érzetét szüntetik meg, de biztosítják a bőr öregedésének lassítását is. A méz és a magok, olajok ideális téli pakolási alapanyagok lehetnek, bátran használjuk őket!

Olajos-magvas pakolás alkalmazása

Melegítsünk fel egy kisebb edényben mézet és mandulaolajat (vagy olíva olajat), és keverjük el alaposan.  
Törjünk össze egy kis mandulát vagy napraforgómagot minél apróbbra, és ezt is adjuk hozzá a keverékhez. Mikor langyos, vigyük fel a bőrünkre egyenletesen, hagyjuk rajta legalább 20-30 percig, majd kendővel és langyos vízzel távolítsuk el.

Mézes-banános pakolás

A banán-méz-olajok kombinációja szintén nagy klasszikusnak számít az otthoni arcápolásban, bátran tegyünk egy próbát vele mi is.
Igazán látványos eredményt fogunk elérni, bőrünk ragyogó, kisimult és feszesebb lesz. Akár több évet is letagadhatunk egy hasonló otthoni kezelés hatására!

Mézes-banános pakolás elkészítése

Nyomkodjunk pépes állagúra egy kisebb méretű banánt, majd keverjünk hozzá 1 kanál mézet, ugyanannyi tejszínt és olíva olajat.
Kenjük az egészet az arcunkra, bátran tehetünk belőle a nyakunkra és a dekoltázsunkra is, majd pihenjünk a maszkban legalább 10-15 percet. Az idő elteltével mossuk le a pakolást és gyönyörködjünk az eredményben!

Házi kézápolás

Nem csak az arcunkat, de a kezünket is felfrissíthetjük egy-egy gyors, de hatékony és látványos pakolással.
Ez készülhet a legegyszerűbb házi alapanyagokból, leginkább vajból vagy olajból. A konyhai feladatok és a kinti hideg egyaránt megviselik kezünket, így érdemes ezek ápolására is néhány percet fordítani.

Kézápolók alkalmazása

Ha szeretnénk a kezünket is ápolni kicsit, akkor nem kell mást tennünk, csak kiválasztani egy olyan időpontot, amikor 10-15 percig nem csinálunk semmit (általában ez a legnehezebb), és már túl vagyunk minden olyan teendőn, mint például a mosogatás.
A tiszta kezünket kenjük be vajjal vagy olajjal (a legjobb az olíva), és hagyjuk hatni minimum 10 percet.

Téli pakolások

Nem csak az ünnep miatt érdemes ápolni a bőrünket. A téli kinti hideg, valamint a lakásokban lévő erősen száraz levegő különösen megviseli az arc- és kézbőrünket, aminek hatásait később már nehezebb eltüntetni.
Vagyis bátran használjuk a fenti pakolásokat rendszeresen, ne csak Karácsony előtt, de végig, az egész téli időszakban is!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!