Család / Életmód

9 ok, amiért rohanj el tengerimalacot venni

9 ok, amiért rohanj el tengerimalacot venni

A tengerimalac olyan aranyos állatka, melynek a tartása sok-sok örömet rejteget, nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb házi kedvenc, főleg a kisgyermekes családok körében. Lássuk azokat a jellemzőit, melyek megalapozták nagy népszerűségüket!

Gyerekbarát

A tengerimalacok egyik nagy előnye, hogy kitűnő kisállatok gyerekek mellé termetük és szelíd természetük miatt. Igaz, eleinte kissé félősek, de ha sokat vannak kézben, akkor hamar elnyerheted a bizalmukat.
Nyugodtak, játékosak és sohasem harapnak, tehát a kicsik is kedvükre dögönyözhetik őket. 

Beszélgetnek

Akik tartottak valaha tengerimalacot, azok tudják, hogy sokat kommunikálnak, nemcsak egymással, hanem az emberekkel is.
Különböző csipogásokkal a tudtunkra adják ha éhesek, ha jól érzik magukat, ha félnek, de még köszönnek is nekünk, mikor hazaérünk a munkából. Sőt, ha simogatod, akkor is jelzik, hogy ez mennyire jól esik nekik!

Ugrálnak

Ne ijedj meg, ha kiengeded őket a ketrecből, akkor hirtelen elkezd az összes pattogni, mint egy labda, ráadásul forognak is közben!
Ez azt jelenti, hogy határtalanul boldogok, és ezt így adják a tudtodra. Ez az örömködés ragályos, ugyanis ha az egyik malac a levegőbe repül, akkor hamarosan a többi is ugrándozni kezd.

Jól kijönnek más állatokkal

A tengerimalac társas lény, ezért a legjobb, ha párban tartod őket, de ha nem szeretnél két malacot, akkor más háziállattal is meg tudnak barátkozni. Igazán jó cimborája lehet például egy törpenyúl, de még egy szelídebb kutyával is jól kijöhet.
Macskával csak abban az esetben engedjük össze, ha nincsenek szabadon egy helyiségben, mert felélesztheti a cicában a vadászösztönt, annak ellenére, hogy a ketrecben, ha megszokta, nem is foglalkozik vele.

Igénytelen

Sokan azért választják őket, mert nem kell velük sokat foglalkozni, magukra hagyhatjuk akár hosszabb időre is. Könnyű őket tartani, csupán egy nagyobb ketrecet igényelnek, meg sok-sok szeretetet.
A rövid szőrűeket fésülni sem kell, a bozontosakat is csak ritkán, bár a karmukat rendszeresen vágasd, mert nem tudják koptatni!

Kertben is lehet tartani őket

Ha össze tudsz eszkábálni nekik egy kinti ketrecet, akkor nyugodtan tarthatod a kertben is, mivel imádnak a szabadban lenni (melyik állat nem?). Arra figyelj, hogy mindenképp zárt legyen, hogy ne tudja elvinni egy macska, vagy egy sas.
Amennyiben kint tartod, úgy a fűvel való etetése is egyből ki lesz pipálva, így azon a részen a fűnyírással sem kell ezentúl bajlódnod!

7 évig is élhetnek

A legtöbb kisállattal ellentétben a tengerimalacok akár 7 évig is élhetnek, így sokáig a család tagja maradhat. Általában egészségesek, viszont hogy ez megmaradjon, az almot rendszeresen cserélni kell.
A nagy melegtől óvd őket, ugyanis akkor eléggé szenvednek, ezért nyáron keress nekik hűvösebb, szellősebb helyet!

Tanulékonyak

Amit egyszer megtanult, azt sosem felejti el! Bármilyen meglepő, hallgatnak a nevükre, és ha sokat foglalkozol velük, akkor pár dologra meg is taníthatod őket megfelelő motiválással, ami a legtöbb esetben nem más, mint az étel, ugyanis imádják a hasukat!

Játékosak

Ezek a kis állatok pillanatok alatt fel tudják vidítani az embert, mivel igazán játékosak. Szeretnek egymással fogócskázni, sőt, olykor az elgurított tárgyak után is nagy hévvel futnak- igaz, nem hozzák vissza. 
Elég pár percre kiengedni őket a ketrecből, és garantáltan mosolyt csalnak az arcodra, mert biztosan hatalmas bohóckodással fognak jobb kedvre deríteni Téged!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást