5 ok amiért elveszítheted barátaidat a harmincas éveidre, ha nem vigyázol

5 ok amiért elveszítheted barátaidat a harmincas éveidre, ha nem vigyázol

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 ok amiért elveszítheted barátaidat a harmincas éveidre, ha nem vigyázol

A húszas éveinkben könnyű a barátkozás, hiszen állandóan az egyetemi haverokkal bulizunk, vagy csak úgy spontán összefutunk gyerekkori barátnőinkkel. Harmincas éveinkre viszont már több a gondunk, kevesebb az időnk és az energián, ha pedig már gyerekeink is vannak, pláne nehéz olyan frekventáltan találkozni barátainkkal. A harmadik X után már jobban megválogatjuk azokat, akikkel a kevés szabadidőnket töltjük, hiszen nem leszünk már csak azért jóban, mert évfolyamtársak vagyunk és ugyanoda járunk bulizni. Ez viszont a barátok számának drasztikus megcsappanását is okozhatja. Íme öt ok, amiért elveszítheted barátaidat a harmincas éveidre, ha nem vigyázol.

Megváltozott prioritások

A legtöbb harminc feletti nőnek van legalább egy olyan barátnője, akivel a húszas éveikben elválaszthatatlanok voltak és számos régi fényképen mosolyognak együtt, többnyire becsiccsentve, buli közben. Ez az a tipikus barátnő, akivel – mint kiderül – nem tartott össze más, csak a hajnalig tartó szórakozás.

Ez a partygirl pedig lehet, hogy még mindig ezt az életet éli, te pedig már lenyugodtál és keveset jársz el, szombat esténként pedig többnyire a kanapén fekve nézel filmet.

Ezt a barátnőt nem szabad elveszíteni, hanem érdemes évente egy-két alkalommal elmenni vele az éjszakába és kiengedni a gőzt. 

Semmis ígéretek

A közösségi média köztudottan kétélű fegyver, ha arról van szó, hogy valóban segít-e összekötni az embereket, hiszen sokak szerint inkább csak növeli az emberek között a távolságot. Ez főleg akkor nyilvánvaló, mikor egy olyan ismerősről van szó, aki minden fotód és bejegyzésed lájkolja, illetve bőszen oda is kommenteli, hogy „Nagyon szép vagy, helló csajszi!”, mindezt egy sor szívecskés emoji társaságában.

Azonban mikor arról van szó, hogy ezer éve nem találkoztatok, össze kellene már futni, de ő nem tesz semmilyen erőfeszítést és végül sosem ér rá, akkor ő sajnos nem az igazi barátod. 

Növekvő „barátvesztési” ráta

Egy amerikai kutatás megdöbbentő eredményt hozott, kiderült ugyanis, hogy a harminc feletti amerikaiak kétharmada – saját bevallása szerint – 90 százalékát elvesztette azoknak a barátaikat, akikkel tíz éve még szoros kapcsolatot ápolt. A férfiak még nagyobb veszélynek vannak kitéve ebből a szempontból, mert ők nehezebben alakítanak ki barátságokat, mint a nők, ráadásul gyorsabb ütemben is veszítik el őket. 

Családalapítás

A harmincas éveikben sokan megállapodnak és megházasodnak, míg mások még meghosszabbítják a fiatalságukat és élvezik a szabad létet. Egy férjezett nő nem fog szívesen elmenni egy bárba a szingli barátnőjével pasizni, mikor ő már lezárta életének ezt a korszakát.

Ha pedig már gyerek is van, pláne nehezen fogja tudni összeegyeztetni a csajos estéket a babázással, hiszen egy anyuka örül, ha pár órát alhat, nemhogy hajnalig bulizzon.

Ilyenkor derül ki, hogy kik az ember igazi barátnői (akik kitartanak mellette) és kik azok, akik csak haverok voltak (nem hívják többet sehova).

Másképp öregedő személyiségek

Természetesen nem arra célzom, hogy aki harminc éves elmúlt, az már öreg, mindössze azt szeretném hangsúlyozni, hogy a korral mindenki változik és előfordul, hogy teljesen más irányba. Előfordul, hogy a gyerekkori barátnőd – akivel akkoriban minden titkodat és érzésed meg tudtad osztani – megváltozik, ahogy telik az idő. Azonban nem szabad elfelejtened, hogy te magad is változol.

Fájdalmas dolog elveszíteni egy olyan embert az életünkből, akivel sok-sok évnyi közös történelmünk van. Ez az ember ugyanis egy olyan korban állt közel hozzánk, amikor a férjünk, vagy a kolléganőkből lett barátnőink még nem is ismertek minket. Lehet, hogy már más emberek vagytok, mint akkor, de akkor is érdemes törekednetek arra, hogy évente összejöjjetek egy nosztalgiázós estére.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást