4 jel, amiből biztosra veheted, hogy nem akar többet barátságnál

4 jel, amiből biztosra veheted, hogy nem akar többet barátságnál

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 jel, amiből biztosra veheted, hogy nem akar többet barátságnál

Időnként bizony előfordul, hogy minden próbálkozásod és reményed ellenére is zárt ajtókba ütközöl, tehát a kiszemelted sokkal inkább barátkozni, semmint járni szeretne vele. Ez persze fájdalmas csalódás, de ha időben észreveszed, hogy nem tervez veled komolyabban, akkor az nagy segítség a továbblépés során.

Nem érint meg túl sokszor

Leszámítva persze, ha extrém félénk, mert akkor az érintés számára felér egy szerelmi vallomással – erre a kapcsolat indulásakor minden bizonnyal nem áll készen. Azonban, ha átlagosan bátornak, esetleg kifejezetten kezdeményezőnek tekinthető, nem jó jel, ha kerüli a fizikai kontaktust.

Nem kell hatalmas dolgokra gondolnod, de pl. árulkodik a szándékairól, ha nem szívesen ül olyan közel melléd, hogy összeérjen a vállatok, kerüli, hogy megérintse a derekadat, vagy akár a kezedet, még teljesen hétköznapi helyzetekben is. Amikor a férfiak kezdeményezni akarnak, minden alkalmat megragadnak, hogy megérintsenek, ezzel is egyértelműsítve a helyzetet.

Ha ilyesmit nem tapasztalsz sőt, éppen az ellenkezőjét veszed észre, akkor gondolhatsz arra, hogy nem akár többet, mint szimpla barátság.

Máshogy beszélget veled

Na de mi a máshogy? Amikor kezdeményezni akarnak, akkor a férfiak előveszik leglovagiasabb énjüket. Kellően diszkrétek, kedvesek, tapintatosan érdeklődnek és bár próbálnak konkrétak lenni, semmiképpen sem erőszakosak.

Ezzel szemben az a srác, aki csak barátkozni akar veled, simán közli, hogy nem sikerült normálisan megtörölni az orrodat, és azt is örömmel ecseteli, kivel feküdt le utoljára. Ilyet maximum csak akkor csinálna egy olyan férfi, aki téged szemelt ki, ha egy nagyon rosszul kitervelt taktikát követ, tehát megpróbál féltékennyé tenni – ez annyira ritka, hogy leginkább szóra sem érdemes.

Míg egy barát kikéri a véleményedet a nőiről, vagy nem tapintatoskodik a kínos dolgokkal, addig egy olyan férfi, aki szeretne meghódítani, éppen ennek az ellenkezőjét mutatja.

Kerüli a mély pillantásokat

Ha máshonnan nem, hát a filmekből biztos te is ismered azokat a mélyreható, hosszú pillantásokat, amiket a szerelmespárok sűrűn megejtenek.

Nos, ez az, amit ez a srác garantáltan elkerül. Még csak esélyt sem akar adni arra, hogy félreértsd a szándékait, ezért mindent megtesz azért, hogy ne kerüljetek olyan intim helyzetbe, hogy hosszasan egymás szemébe kelljen néznetek.

Ezzel ellentétesen az a férfi, aki szeretne meghódítani, kifejezetten keresi az ilyen alkalmakat, pl. mindig veled szemben ül le, jól láthatóan rád koncentrál, búcsúzás során (amikor az esetleges első csókra sor kerülhetne), érezhetően beveti ezt a praktikát. Az a férfi viszont, aki haverként tekint rád, legfeljebb a karodat, vagy a válladat érinti meg pár másodpercre (azt sem túl sűrűn és könnyen), míg ad egy puszit, és gyorsan szedelődzködve továbbáll.

Nem bókol

Legalábbis semmiképpen sem úgy, hogy azt igazán komolyan vehetnéd. Egy barát is megdicsérhet, ha tényleg jól nézel ki, csinosan felöltöztél, de ezt általában egy poénba burkolja, vagy úgy lendül túl az elhangzottakon, mintha semmi különösen nem mondott volna.

Ezzel szemben az a férfi, aki szeretne tőled valamit, sokkal többször bókol, továbbá testbeszéddel is a tudtodra adja, mennyire komolyan gondolja azt, amit mondott.

Pl. körbeforgat, hogy megnézze az új ruhádat (persze nem a ruhára kíváncsi, hanem rád a ruhában), és végre kihasználja az alkalmat, hogy lebukás nélkül, tetőtől-talpig alaposan átvizsgálhat. Ilyet nem csinál az, aki haverként tekint rád!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!