Arc / Stílus

5 nők által kedvelt smink, amit a pasik ki nem állhatnak

5 nők által kedvelt smink, amit a pasik ki nem állhatnak

A legtöbb nő számára a napi rutin része a smink, amit feldobni is élvezetes mert kreatív tevékenység, nem beszélve arról, hogy önbizalommal tölti el viselőjét. Azonban mi bármennyire is szeretjük, bizony vannak olyan technikát, amik nem mindig nyerik el az erősebbik nem tetszését. Az alább öt sminket a férfiak ki nem állhatják.

Kontúrozás

A kontúrozás olyan technika, amit még a leghíresebb makeup guruk sem igazán szívelnek, pedig valóban úgy alakíthatjuk általa arcunkat, ahogy csak akarjuk.

Kisebb homlok, élesebb állvonal, magasabb pofacsontok, keskenyebb orr: csak megfelelő árnyalás kérdése az egész.

Egy kutatás szerint a férfiak nem szeretik az erős sminket, a kontúrozás pedig bizony nem más, mint több rétegnyi festék az arcon, ami közelről – főleg akkor, ha nem tökéletesen vittük fel – úgy tűnhet, mintha piszokfoltos lenne.

A férfiak a természetes szépséget keresik és sajnos a kontúrozás egyáltalán nem számít annak.

 

Túl élénk színű rúzs

A vibráló színű száj szintén azért nem nyerő, mert lehet, hogy feltűnő és jópofa, de nem természetes.

Sok srác ilyenkor megcsókolni sem meri a barátnőjét, mert fél, hogy elmaszatolja a rúzst.

Nem azt mondjuk, hogy csak „nude” szájfestést alkalmazz ezentúl – annak ugyanis pont semmi értelmét nem látják a férfiak – hanem azt, hogy olyan árnyalatokat használj, amik kihangsúlyozzák ajkaidat, de azt úgy, hogy a természetes színét erősítik fel.

Meglepő, de a vörös rúzs sem a férfiak kedvence, ugyanis 57 százalékuk szerint egyáltalán nem vonzó a piros száj. A pasik a nem túl erős rózsaszín, barack, bordó és narancsos árnyalatokat részesítik előnyben.

 

Gondosan megkomponált Instagram-szemöldök

A pasik nem tudják, hogy még a „no makeup makeup”, azaz a teljesen természetes, alig-smink is mennyi erőfeszítést kíván.

Egy szemöldököt ugyanis először át kell fésülni, aztán gondosan ki kell tölteni egyenként megrajzolt szálakkal, majd púderrel és szemöldökzselével átmenni rajta, egyszóval egy valamirevaló szemöldök elkészítéséhez is szükség van vagy ötféle termékre.

Napjainkban szerencsére – a kilencvenes évek ceruzavékony vonalai után – a természetes, vastag szemöldök a divat, ami jó hír azoknak, akiknek genetikailag ilyen, de akinek alig van szemöldöke, gondban lehet. A férfiaknak nem tetszik, ha a szemöldök mesterkélt módon tökéletes és nagyon megrajzolt, mert félnek, hogy letörlik az arcodról. Ez a technika különben is csak az Instagram fotókon mutat jól, csakúgy, mint a kontúrozás.

 

Pandamaci-szemek

Nincs szexibb – legalábbis a nők szerint – mint egy jó erős, füstös szemhéj. Ez a smink kihívó, de ugyanakkor stílusos, nőies és misztikus, egyszóval telitalálat.

Lehet hogy így van, de sajnos nem a férfiak szemében.

Az valóban tetszik nekik, ha a szem szépen ki van hangsúlyozva, de a túlzásba vitt füstös szempár látványa a pandamacit juttatja eszükbe illetve azt, hogy a nő túlságosan erőlködik szexisnek lenni.

A megoldás ebben az esetben is a mértékletesség.

 

Túl cicásra kihúzott szemek

Minden nő imádja a szemceruzát, hiszen sokoldalú és hatásos smink kellék, és mi lehet csábítóbb egy jól kihúzott cicás szempárnál?

Nos, pont az a baj vele, hogy túl jól működik.

A férfiak ugyanis úgy nyilatkoztak a szemceruzával kapcsolatban, hogy olyan szép, nagy macskaszemet varázsol viselőjének, hogy mikor lemossa, csalódás éri őket.

Hölgyeim, mindezek ellenére ne keseredjünk el, mivel a férfiaknak – mint kiderült – a kevesebb több, ha a makeupról van szó, ezentúl nem kell olyan sokat költenünk sminkre, mint eddig.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást