Arc / Stílus

5 álomszép smink, amit ki kell próbálnod, ha szőke a hajad

5 álomszép smink, amit ki kell próbálnod, ha szőke a hajad

A szőke haj, amióta a hajfestékek léteznek, talán az egyik legnépszerűbb árnyalat, hiszen egyszerre lehet bájosan ártatlan és fagyosan elérhetetlen is, játékos és szexi, huncut és elegáns. Ha te is ennek a hajszínnek a szerelmese vagy, akkor érdemes néha az alábbi sminkekkel is játszani egy kicsit, hogy még jobban kiemeld a hajszínedben rejlő lehetőségeket.

Futurisztikus szépség

A szőke hajszín nagyon jól mutat a modern, kicsit geometrikus frizurákon is, ezt a már-már futurisztikus vonalat pedig jól kiemelheted egy letisztult sminkkel.

A hangsúly itt is a szabályos, precízen megrajzolt vonalakon van, amiket a színekkel tehetsz lágyabbá: a bogyós színű rúzs vagy a kék szemceruza tökéletes választás a szőke hajszín mellé.

A sminket a hatalmas, babaszerű pillák koronázzák meg, amik szinte kikacsintanak a modern sminkből, egy nagy adag bájt csempészve a szigorú vonalak közé.

Csillogó ’80-as évek

A vintage most egyébként is fénykorát éli, ezért, ha kivételes eseményre készülsz, és egy erősebb smink is belefér, bátran kísérletezz a színekkel és a csillogással.

Az ezüstösen füstös szemek olyanok, mintha egy igazi Bond-lány viselné őket, a ragyogó ajkak pedig szinte pimaszul hívják fel a figyelmes a szőke fürtökkel keretezett nőiességre.

Tény, hogy nem egy hétköznapokra való smink, és akkor sem javasoljuk, ha egyébként nem szoktál makeupot viselni, és csak most kezdesz barátkozni a festékekkel, de ha elég merész vagy ezen a téren, jó eséllyel szeretsz bele ebbe a sminkbe.

Porcelánbaba

Egy jóval letisztultabb smink ez az előzőeknél, amit alkalomra vagy hétköznapokra egyaránt viselhetsz, attól függően, hogy mennyire erősen rajzolod meg az árnyékokat a szemhéjadon.

Az alapot a tökéletes, tiszta alapozás adja, ehhez jön a szemhéjra felvitt finom, barackos árnyalat, ami a külső szemzugban füstössé válik.

A szempillák tövébe felvitt tusvonal dúsabbnak mutatja a pilláidat, és élőbbé teszi a sminket, akárcsak a barackos pirosító.

Az ajkaidra azonban valamilyen pasztellszínt válassz, hogy megőrizd a visszafogottságot.

A gyönyörű Marilyn

Ha szőkeség és smink, akkor talán nincs is olyan, akinek ne jutna eszébe a gyönyörű Marilyn Monroe, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a szőke hajszín szexszimbólummá vált.

Ez a smink akár az ő klasszikus makeupjának egy modern változata is lehetne, itt is a vörös ajkakon van a hangsúly, amit a szemek barnával való finom kiemelése tesz visszafogottabbá.

A szépségpötty természetesen nem maradhat el, és míg az arccsontok hangsúlyozása a bronzosítóval inkább modern fogás, a tökéletesre igazított, szőke, de hangsúlyos szemöldök szintén klasszikus vonásnak számít.

Füstös ragyogás

A szőke hajszín nem csak bájos és ártatlan, hanem szexi és vadóc stílushoz is társulhat, talán nem is kell ezt bizonygatnunk, elég, ha csak elképzeled egy szűk farmerrel és egy klassz bőrdzsekivel.

Ez a füstös szemekre alapozó smink éppen ezt a kettősséget emeli ki, a szőke hajhoz kapcsolódó ártatlanság képzetét jól ellensúlyozza a dögösre sminkelt szem, így a hatás sem marad majd el.

Az ajkakra mély, de nőies szín került, hiszen ilyen szemek mellett fölösleges is lenne finomkodni, de így a keményebb vonalat sem viszed túlzásba.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást