„Álmomban megcsalt a szerelmem” – Ezt jelenti az álmod valójában

„Álmomban megcsalt a szerelmem” – Ezt jelenti az álmod valójában

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Álmomban megcsalt a szerelmem” – Ezt jelenti az álmod valójában

Felébredsz az éjszaka közepén, a szíved hevesen ver, le vagy izzadva, és kétségbeesetten próbálsz rájönni, hogy álmodtál-e, vagy a párod tényleg megcsalt. Szerencsére nyugodtan fekszik melletted, de a hangulatod még egy darabig megmarad. A nagy megkönnyebbülésen kívül azért egy jókora szorongás is ott ragad. Ha a párodnak szerencséje van, nem kap a fejére az álombeli csalfasága miatt, és nyugodtan visszaalszol. Az is előfordulhat, hogy annyira felzaklat az ilyen álom, hogy egész éjszaka álmatlanul forgolódsz majd.

Természetes, hogy ilyenkor elkezdesz aggódni, hátha valami gond van a kapcsolattal, de ne tedd! Szakértők szerint semmi rosszat nem jelent, ha ilyeneket álmodsz, nem azt árulja el, hogy a kapcsolatoddal valami probléma lenne. Nagy az esélye annak, hogy ez az álom inkább rólad szól, mint a párodról. A te fejedben kell rendet tenni ahhoz, hogy ne legyen belőle visszatérő kellemetlenség.

Azt is érdemes leszögezni, hogy a csalásról szóló álmok kifejezetten gyakoriak, pszichológusok szerint benne vannak a top ötben, amiről a páciensek beszélni szoktak. Így tényleg nincs miért aggódnod, de érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon mi válthatja ki őket tulajdonképpen.

Pszichológusok szerint a leggyakoribb oka az ilyen álmoknak az, hogy az álmodó valamiért kicsit elnyomva érzi magát a kapcsolatban, olyan értelemben, hogy kihagyják valamiből, nem osztanak meg vele valamit, és neki ez rosszul esik.

Az is lehet, hogy háttérbe szorul valaki más miatt. Nem feltétlenül egy harmadik fél miatt, lehet az egy barát, a munka is, vagy a partner családja. A lényeg maga az érzés, hogy nem ő a legfontosabb a párjának, nem ő van előtérben.

Ettől függetlenül az is elképzelhető, hogy úgy érzed, a párod nem melletted áll a konfliktusokban, hanem valaki más pártját fogja. Ez is megjelenhet úgy, hogy valaki mást választ helyetted, az álomban pedig ez megtestesítődik egy másik nővel vagy férfival. Egyértelmű, hogy a leggyakoribb kivetülése ez annak, hogy mellőzve érzed magad valami miatt, ez a valami pedig alakot ölt az álmodban, és szó szerint elcsábítja a párodat.

Egy másik oka lehet az álombeli megcsalásnak az, ha bizalmi problémáid vannak. Nem feltétlenül a mostani pároddal kapcsolatban (bár kétségkívül az sem segít, ha megingott már valamiért benne a bizalmad, pláne, ha megcsalt). Az is lehet, hogy egy korábbi kapcsolatodból cipeled magaddal a frusztrációkat, és kivetíted a mostanira. Ha a pároddal vannak gondok, akkor ezen a problémán érdemes dolgozni, ha viszont egy múltbéli sérülés miatt vagy rágörcsölve a megcsalásra, azt bizony el kell engedni, erről ugyanis a mostani párod egyáltalán nem tehet.

A megcsalós álmoknak tehát általában mélyebb értelmük van, mint az, hogy egyszerűen félsz a megcsalástól. Jellemzően olyan problémákat jelölnek, amiken vagy neked kell túltenned magadat, vagy a barátoddal kell megbeszélned, ha valami zavar. Egyet viszont biztosan nem jelentenek: azt, hogy a párod tényleg megcsal téged.

Forrás

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

4 hozzászólás

 • Pisti
  2021.03.12., 00:12

  Is a baràtomal van ez zàlom

  Válasz
 • Pisti
  2021.03.12., 00:18

  Is a baràtodal törtint Meg ez a zàlom

  Válasz
 • Pisti
  2021.03.12., 01:35

  is a baràtomal csal Meg àlmomba

  Válasz
 • Yvette varga
  2021.09.21., 10:45

  És ha a férjed már meg csalt és nem tuc bizni benne?

  Válasz

Írj egy hozzászólást