Erotikus álomfejtés: mire utalhat, ha félrelépsz álmodban?

Erotikus álomfejtés: mire utalhat, ha félrelépsz álmodban?

Címlap / Szerelem / Erotikus álomfejtés: mire utalhat, ha félrelépsz álmodban?

Nem is mindig szexhez köthetőek

Ami biztos, hogy az intim tartalommal rendelkező álmok csak nagyon ritkán hordoznak konkrét jelentést a szexualitással kapcsolatosan. Az, hogy álmodban megcsaltad a férjedet, korántsem félreérthetetlen jele annak, hogy a tudatalattid így üzeni meg: te már valaki másra vágysz (adott esetben pedig azt is láthattad, hogy kire). Az ilyen álmok gyakran semmi konkrétumot nem tükröznek vissza, még csak az sem biztos, hogy ténylegesen a szexhez köthetőek.

Utalhatnak arra, miként viszonyulsz másokhoz, hogyan érzed magadat a bőrödben, vagy éppen milyen visszacsatolásokat kaptál másoktól az adott napon.

Például, ha úgy telt az estéd, hogy sok bókot kaptál és te is úgy vetted észre, hogy rendben van a kisugárzásod, akkor könnyen megeshet, hogy erotikus vonások jelennek meg az álmodban a nélkül, hogy ennek nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítanod. 

Erotikus álomfejtés

Amikor lehet oka

Ha mégis konkrét jelentéseket kerestünk az álombéli félrelépést illetően, akkor a megcsalás általában a szexuális kielégítetlenségre vezethető vissza. Érdekesség, hogy nem csak a saját kielégítetlenséged jelenthet meg így, hanem a párodé is, mert az álmodban felbukkanhatnak a partnered tulajdonságait, igényeit tükröző képek.

Ezt a szegmensét tehát érdemes átgondolnod az erotikus álmaidnak, hiszen lehet, hogy egy beszélgetéssel, vagy egy kis odafigyeléssel máris pontot tehetsz az éjszaka jelentkező, tudatalatti igényedre.

Ha viszont szó sincs ilyesmiről, akkor ne gondold túl a dolgokat, nincs miért aggódnod, vagy éppen szégyenkezned, rosszul érezned magadat. 

De mit jelenthet, ha olyasvalakivel bújsz ágyba, akit ki nem állhatsz? Vékony határ választja el egymástól a szerelmet és a gyűlöletet, és ez könnyen jelentkezhet éjszaka is: arra utal, hogy a benned dúló érzések meglehetősen kettősek az adott személlyel kapcsolatosan. Nem feltétlenül szerelem és gyűlölet között variálsz, ennél enyhébb is lehet az ellentét: szimpátia-unszimpátia, egyetértés- egyet nem értés. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást