8 almával kapcsolatos népi hiedelem

8 almával kapcsolatos népi hiedelem

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 8 almával kapcsolatos népi hiedelem

Az almát leginkább a szerelem jóslására használták, de egyéb vicces következtetést is levontak az alma állapotából. Lássuk a legérdekesebb hiedelmeket:

1. Egyben marad a héja?

A hiedelem szerint a karácsonykor meghámozott alma héja ha egyben marad, akkor az szerencsét hoz.
A lányok gyakran a héjat a hátuk mögé dobták, és a kialakult formából kiolvasták leendő vőlegényük nevének kezdőbetűit.

2. Az alma magjának szétvágása

Ugyancsak karácsonyi, ámde sokkal ijesztőbb hiedelem, ha valaki ilyenkor úgy vágja ketté az almát, hogy elvágja egy magját is, akkor a következő évben halál vár rá.

3. Almából kiolvasható egészség

Úgy tartották, ha valaki kiválaszt egy kupacból egy almát és az férges, akkor a kedvező látszat mögött, problémái vannak.
Ha az alma, amit választott édes, akkor gazdagság és öröm vár rá. Ha savanyú, és alig ehető, akkor betegség vár rá.

4. Az almaszár csavarása

A népi hiedelem szerint megtudhatod hány éves almafáról származik az alma, ha elkezded az alma szárát tekerni. A fa annyi éves, ahány 360 fokos tekerést megenged a szár, mielőtt elszakadna.
Másik szárcsavargató hiedelem, ha tőből szakad el az alma szára, akkor az illető nőnek lánygyermeke, ha kis csonkot hagyott maga után, akkor fia lesz.

5. Álmodj szerelmedről

A népi hiedelem szerint, ha meg szeretnéd álmodni milyen lesz jövőbeli szerelmed, egy almát tekerj át bal harisnyakötőddel, és helyezd a párnád alá éjszakára.

6. Rád talál a szerelem vagy sem?

A hiedelem szerint, ha egy lány almamagot vesz a hüvelyk- és mutatóujja közé, összeszorítja, majd elengedi és a mag felülre ragad, akkor a szerelem hamarosan rátalál. Ha alul marad, akkor még várnia kell a szerelemre.

7. Tűzbe dobott magok

Ha kíváncsi vagy, hogy van-e jövője kapcsolatodnak szerelmeddel, végy két almamagot, egyik téged fog jelképezni, a másik a szerelmedet. Dobd mindkettőt a tűzbe.
Ha különböző irányba pattannak ki, akkor nincs jövője szerelmeteknek, ha viszont egy irányba, akkor tartós kapcsolatotok lesz.

8. Kérők közül választani

Ha nem tudod eldönteni, melyik potenciális kérőt válaszd, akkor az almamagok segíthetnek. Minden almamag egy szerelmest jelképez.
Ragaszd a magokat az arcodra és amelyik a legkésőbb esik le, az lesz a választottad.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!