Így állj talpra, miután összeomlottál

Így állj talpra, miután összeomlottál

Címlap / Életmód / Egészség / Így állj talpra, miután összeomlottál

Érezted már úgy, hogy legszívesebben behúzódnál a legkisebb falrepedésbe, és évekre bebábozódnál? Volt már úgy, hogy megalázottnak, eltiportnak, értéktelennek érezted magad, telve voltál fájdalommal, lemondással, reménytelenséggel? Amikor csak bántott a világ, ellenedre esküdtek az emberek, mindenki rosszat akart, és szinte ledarált az élet? Nos, pont ez az a pillanat, amikor nem szabad feladnod. Ne hagyd magad! Állj talpra!

Ne okozz bánatot!

Hidd el: sokan szeretnek, és aggódnak érted! Fogadd el a segítségüket – hallgasd meg a tanácsaikat, ne zárkózz el előlük, hisz a szomorúságoddal nekik is bánatot okozol. Az igaz barátok minden helyzetben melletted állnak, számíthatsz rájuk most is.

Ne szerezz örömet!

Ha hagyod, hogy elhatalmasodjon rajtad a depresszió: egyrészt pokolian nehéz lesz kilábalnod belőle, másrészt örömet szerzel a gyengeségeddel és a sebezhetőségeddel az ellenlábasaidnak. Tanulj meg alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Minél rugalmasabban kezeled a szembejövő problémákat, annál hamarabb túl fogsz jutni rajtuk.

Ne sajnáld önmagad!

Nézd meg magad alaposan a tükörben: ez az életunt, kilúgozott szerencsétlenség tényleg Te vagy? Tényleg így akarsz élni ezen túl: ápolatlanul, elhanyagoltan, karikás szemekkel, mint egy élőhalott? Nem vagy beteg, csak a lelked sérült – akkor mégis miért teszel úgy, mint aki a halálán van? Miért nem élvezed az életet? Légy szíves, ne siránkozz! Ha folyton panaszkodsz, csak megerősíted önmagadban is a negatív érzéseket.

Lépj túl a múlton, és eszedbe ne jusson a jövőtől félni!

Lépj túl a sérelmeiden – nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen. Minél hamarabb lezárod a múltat, annál hamarabb lerázod magadról a negatív érzéseket, és annál könnyebben regenerálódsz.  Ami megtörtént – azt úgysem lehet meg nem történtté tenni. Fogadd el – tanulj belőle, és lépj tovább!

Tudd: mindennek megvan a maga oka, ha más nem, akkor az, hogy tanulhatsz belőle, és legközelebb már felkészültebben ér minden.

Ami fontos: semmiképpen ne félj a jövőtől.

Az, hogy most mélyponton vagy, nem jelenti azt, hogy ez továbbra is így marad. Nézz bizakodva a jövőbe, és tégy meg mindent a jobb közérzetért.

Ehhez persze az is kell, hogy bízz az emberekben. Az, hogy néhányan visszaéltek a jóindulatoddal, nem jelenti azt, hogy mindenki rosszat akar.

Élj a jelenben!

Ha nem zárod le a múltat, vagy, ha túl sokat vársz a jövőtől – nos, mindkét esetben csalódások sorozata vár rád. A folyamatos agyalás helyett inkább élj a jelenben, hiszen efölött rendelkezhetsz a legnagyobb mértékben – légy nyitott az új benyomásokra, próbálj ki új tevékenységeket, élethelyzeteket. Légy kitartó, és higgy abban, hogy minden jóra fordul. 

Tudod, egy a lényeg: ÁLLJ TALPRA!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást