3 akadály, amiért nem talál meg a szerelem – sosem késő változtatni rajtuk!

3 akadály, amiért nem talál meg a szerelem – sosem késő változtatni rajtuk!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 akadály, amiért nem talál meg a szerelem – sosem késő változtatni rajtuk!

Illúziókba kergeted magadat

Ha volt már olyan komoly szerelemben részed, aminek egyszer vége lett, akkor azért, ha pedig még nem éltél át ilyesmit, akkor azért kergetheted magadat illúziókba a kapcsolataidat illetően. Nagyon könnyű elképzelni, milyen a tökéletes szerelem, a boldog párkapcsolat, a gond csak annyi, hogy ezek az elképzelések ritkán találkoznak a valósággal. Azok az elsöprő vágyak és érzelmek, amikre a legtöbben áhítoznak, általában a szenvedélyben nyilvánulnak meg, avagy a szexuális vonzalomban.

Tény és való, hogy a kémia már számos kapcsolatot megalapozott, de a legtöbbször vajmi kevés köze van a romantikához, vagy éppen a nagybetűs szerelemhez. Egy hosszú távon is jól működő, harmonikus viszonyhoz meg aztán tényleg nem elég az, ha pusztán vonzódtok egymáshoz.

Amennyiben túlidealizálod magadban a szerelmet, akár az esélyét is elveheted annak, hogy ténylegesen rád találjon.

Felesleges, sőt, egyenesen veszélyes elképzelned, miként fog rád találni a nagy Ő, hogyan fogtok megismerkedni, és micsoda összhang lesz már első alkalommal köztetek. Nem állítjuk, hogy a fantáziák sosem válnak valóra, de ritkán illik minden a képbe, és ha túlságosan kőbe vésed a vágyaidat, akkor a komoly lehetőségeket is elhalaszthatod.

Hibátlannak gondolod a szerelmet

A szerelem nem hibátlan, a párkapcsolatok nem tökéletesek.

Akadnak olyanok, amikről úgy tűnik, hogy felhőtlenek, de azok vagy nem éltek még meg komoly hullámvölgyeket, vagy már annyit megéltek, hogy kellően megerősödtek. Részben ez a pont is az idealizáláshoz kapcsolódik, egyszerűen azért, mert szeretnénk azt hinni, hogy a szerelem pont annyira hibátlan, mint a filmeken. Ezért aztán hajlamosak vagyunk az első nehézségeknél feladni a harcot, ami manapság minden eddiginél könnyebb.

Bár az igaz szerelemre nem könnyű rábukkanni, aki akar, az szinte bárhol és bármikor létesíthet kapcsolatot. Sokszor nincs olyan nagy tétje egy-egy viszonynak, mert mindkét fél tudja, hogy a szakítás vagy a válás messze nem jelent örök magányt. Ez a tudat részben megnyugtató, részben viszont nyugtalanító, hiszen kisebb a nyomás arra vonatkozóan, hogy megjavítsuk azt, ami elromlott. Így eshet meg, hogy egyik könnyed és felszínes kapcsolatból a másikba esünk, miközben az évek villámgyorsan elszállnak a fejünk felett.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást