Hobbi / Otthon

Ajándékok, dekorációk emlékekkel

Ajándékok, dekorációk emlékekkel

Az egyik legötletesebb és legjobban bevált ajándék, amikor emlékeket adunk, vagy azoknak lenyomatait. Magyarul a fényképek ajándékozása mindenképpen jó ötlet, csak nem mindegy, hogy hogyan „tálaljuk” a meglepetésünket.

Montázs

Az ajándékok netovábbja. A legtöbb esetben, amikor egy-egy ismerősünknek, családtagunknak valamilyen alkalomra keresünk ajándékot, beleütközünk egy komoly dilemmába, miszerint mit is adjunk, ami egyszerre ötletes és egyedi. Pánikra semmi ok, üljünk le, és szépen lassan lapozgassuk végig a rendelkezésre álló fotóapparátust, és keresgéljünk a célnak megfelelő képeket.

Nem feltétlenül kell, hogy csak embereket ábrázoló alkotások kerüljenek be a kiválasztottak közé, hiszen egy jól eltalált tájfotó is rengeteg kellemes emléket ébreszthet az emberekben. Egy kartonra ragasszuk rá a kiválasztott fotókat, a képek lehetnek abszolút zűrzavarosan összállítva, majd az egészet kereteztessük be. Másik megoldás, ha számítógépen montázsolunk, majd az egészet kinyomtatjuk és kereteztetjük. Nagyszerű és személyes ajándék!

Párna, póló, takaró

Egy jó fotó olyan, hogy a nap bármely percében szívesen megtekintenénk. Erre az egyik legjobb megoldás, ha készíttetünk egy olyan párnát, melyen a képünk a díszítés. Nem kell megijedni, magában az anyagban jelenik meg a kedves emlék, így egy igazán különleges párnát kapunk, amelyet akár moshatunk is, akkor sem lesz semmi baja.

Ugyanez a helyzet a pólóval, bár az igazság az, hogy maximum otthoni viseletnek fogják majd használni a különleges darabot. A takaró esetében egy kicsit meg lehet bolondítani a dolgot. Ehhez nem kell más, mint hogy patchwork-stílusban gondolkodjunk. Ennek megvan az az előnye is, hogy nem kell a sok-sok remekbe szabott fotó közül kiválasztani azt az egyetlen egyet, amely végül a textilre kerül.

Keretesen

Ha már képekként szeretnénk felhasználni a fotóinkat, akkor adjuk meg a módját, és foglaljuk őket keretbe. A normál méretű képek közül válasszunk ki 12-őt, álló és fekvő variációból vegyesen. Ezután térjünk be egy hobbiboltba és vásároljunk élénk színű kereteket és egy viszonylag nagy óraművet, hosszú mutatókkal. Otthon keretezzük be a fotókat és akasszuk fel őket a falra kör alakban, középre pedig rakjuk be a mutatókkal összeillesztett óraművet. Az eredmény egy garantáltan egyedi időmérő lesz.

Azok, akik nem szeretik az élénk színeket, válasszanak kovácsoltvasra emlékeztető, díszes keretet és fekete-fehér képeket. Az így létrehozott ketyegő hangulatos és elegáns lesz. Az igazolványképeknek is megvan a maga lehetősége. Apró foglalatba téve őket 3-asával vagy 4-esével fűzzük fel egy strapabíró spárgára. Készítsünk 4-5 lógó képtartót, majd azokat erősítsük egy kerek rámához, és kész is van az egyedi szélcsengőnk (aminek ugyan hangja nincs, de legalább senkit nem fog zavarni a csengése).

Dekoráció

Régi dekorációs lehetőség, de mindenképpen érdemes megfontolni. Vágassunk egy formára az ebédlőasztalhoz illeszkedő üveglapot. Ezután a bútor felületét „tűzdeljük” tele fotókkal, művészi összevisszaságban. Ahhoz, hogy az eredmény élvezhető legyen, mindenképpen rögzítsük a képeket.

Ez bizony pepecs munka, mert először érdemes a helyükre próbálni őket, azután egyesével lerögzíteni, és az asztallapon túlnyúló részeket egy éles eszközzel levágni. A tetejére mehet az üveglap, így anélkül gyönyörködhetünk a család emléktárában, hogy azokban kárt tennének a forró edények vagy az evőeszközök.

Szintén egyedi megoldás, ha a keret nélküli fotókat (álló és fekvő képeket vegyesen) az ajtó, vagy ablak keretéhez igazodva a falra ragasztjuk. Akik nem szeretik az éles vonalvezetést, azok nyugodtan térjenek el a keret adta felülettől, és alkossanak bármilyen mintát. Itt is érdemes egy kis átfedéssel dolgozni, mert nem lesz olyan katonás hangulata a felsorakoztatott fotóknak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást