Ahol az ízek találkoznak: A legjobb hazai étterem borászatok

Ahol az ízek találkoznak: A legjobb hazai étterem borászatok

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ahol az ízek találkoznak: A legjobb hazai étterem borászatok

Nyáron érdemes hosszúhétvégékre utazni itthon: ezeket az utakat célozhatjuk úgy, hogy egy ismertebb hazai borrégiót választunk. Itt nem csak a pincéket fedezhetjük fel, hiszen szerencsére már számos borászat funkcionál étteremként, akár panzióként egyaránt.

Összegyűjtöttük neked a legjobb hazai étterem borászatokat, amelyeket érdemes akár már ezen a nyáron kipróbálnod!

BorLaBor, Budapest

Ha nincs túl sok időd, ezért nem tudsz egy egész hosszúhétvégét áldozni a borgasztronómiai kalandozásnak, akkor jó hírünk van a számodra!

Szerencsére a fővárosban is találsz igazán jó étterem borászatokat, amelyek között van a BorLaBor is.

Az éttermet egy borospincében rendezték be, melyben ötvözték a modern berendezést az ódonabb, téglafalas megoldásokkal.

Az étteremben a magyaros ízek kedvelőire gondoltak első sorban, melyhez a legnagyobb hazai borvidékek vörös, fehér és rozé nedűit kóstolhatod.

Érdemes a BorLaBor weboldalát időnként meglátogatnod, mert rendszeresen tartanak borvacsorákat is.

Borbarátok vendéglő és borpince, Badacsonytomaj

Lassan 30 éves lesz a badacsonyi Borbarátok, melynek alapkövét az olasz ősökkel büszkélkedő Fata István tette le 1988-ban.

A borospince és étterem a Badacsony hegy lábánál található, ahol a föld művelésétől a szőlő metszéséig a legtöbb folyamat a borkészítés során kézzel történik.

Az étteremben magyaros, balatonparti és olaszos ételeket is fogyaszthatunk, melyeket gluténmentes változatban is elkészítenek.

Borok közül kóstolhatjuk a ház italait és a környék legjobbjait is.

Ha szívesen töltenél el néhány napot csodás környezetben a Balaton mellett, akkor a Borbarátok étterem borászatot és panziót neked találták ki.

Söptei Pincészet és Étterem, Csopak

Csopakon található az egyik legjobb hazai étterem borászat, a Söptei Pincészet és Étterem.

Az étterem egy igazi kockás terítős, borospince atmoszférájú vendéglő, míg tavasztól őszig megéri a külső teraszon enni, amely egy valódi lugas, ahol az árnyékot a szőlő nyújtja.

Az étlapon különleges szárnyasokat, halat és vadhúsból készült ételek is akadnak, míg az italok között a pince legjobb borait találjuk.

Ha igazi csúcsgasztronómiai élményre vágysz a Balaton mellett, akkor érdemes ide látogatnod!

Bodri Pincészet és Optimus Étterem, Szekszárd

A Bodri család már több generáció óta foglalkozik borászattal, de a szekszárdi, kupolás pincét csak 4 éve egészítették ki egy étteremmel is.

A vendéglő a birtok hangulatához teljes egészében illik, 200 éves gerendákkal, többszáz éves csipkefüggönyökkel, hatalmas tölgy asztalokkal, kézműves lámpákkal és a családi fotókkal dekorálták a termet.

Az éttermen kívül további négy szabadtéri teraszon is vendégül látják az ide érkezőket.

Az étteremben laktóz- és gluténmentes, illetve vegán fogásokat is fogyaszthatunk, és nem csak az étlapról választhatunk fogásokat, hanem menüajánlat alapján is, melyek közül az egyik szarvasgombás ízekre épít.

A fantasztikus fogások mellé pedig a gyümölcsös, szekszárdi borok közül válogathatsz.

Bock Pince és Étterem, Villány

Az egyik legismertebb villányi borászat a többévszázados borász múltra visszatekintő Bock család tulajdonában lévő Bock Pince, melyet már csak a Bock kápolnaként ismert körpinceterem miatt is érdemes meglátogatni, ahol a jól ismert borok mellett igazi különlegességeket is kóstolhatunk.

A pincén kívül országos jóhírnévnek örvend a Bock Óbor Étterem is, amely rusztikus stílusú termeivel és hagyományos ízeivel várja a vendégeket.

Érdemes akár szezononként, de legalább évenként visszatérni ide, hiszen a menü és a borajánlat is rendszeresen megújul.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást