Büdös mandulakövek laknak a szánkban?! Testünk 8 furcsasága

Büdös mandulakövek laknak a szánkban?! Testünk 8 furcsasága

Címlap / Életmód / Egészség / Büdös mandulakövek laknak a szánkban?! Testünk 8 furcsasága

1/8 Agyfagyás

Az úgynevezett „fagyi-fejfájás” akkor következhet be, ha valami nagyon hideg ér a szájpadlásodhoz, aminek hatására a környező véredények kitágulnak. Ez hasogató, migrénszerű fejfájást eredményezhet. A mohóság kordában tartásával, tehát lassú fagyizással előzheted meg.

2/8 Szédülés

Mozog a szoba, forog a világ? Többnyire a belső fül problémája vagy idegkárosodás okozza. Néhány perctől akár órákig is elhúzódhat. Fontos, hogy tudd: a „vertigo” és a pillanatnyi megszédülés nem ugyanaz.

Előbbit kellemetlen fül- és szempanaszok is kísérhetik, illetve erősebb mozgást érzékelsz, mintha csak hirtelen elveszítenéd az egyensúlyod. A kezelés módja a diagnózistól függ, fordulj orvoshoz!

3/8 Csuklás

A rekeszizom kontrollálatlan mozgása túl sok, túl gyors evés hatására, alkoholfogyasztáskor és levegő nyelésekor fordul elő a leggyakrabban.

Többnyire magától elmúlik, de bizonyos trükkökkel – úgymint a levegő visszatartásával, nyolc korty víz megivásával vagy a szenvedő alany megijesztésével – gyorsítható a folyamat.

4/8 Mandulakövek

Ezek a kis furcsaságok ugyan kellemetlen szagúak és rossz érzést keltenek, de orvosi szempontból ártalmatlanok. Baktériumok hatására keletkeznek, megkeményedett váladék alkotja őket, s ha kesernyés ízt érzel a szádban, érdemes rájuk gyanakodni.

Kenetvételre szolgáló eszközzel könnyedén eltávolíthatja őket a doki, de a legtöbben nem is tudnak róla, hogy ilyenek „laknak” a szájukban.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást