Adatgyűjtő vagy vonalkódolvasó?

Adatgyűjtő vagy vonalkódolvasó?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Adatgyűjtő vagy vonalkódolvasó?

Tudja, hogy mi a különbség az adatgyűjtő és a vonalkódolvasó között? Mire, mikor és hogyan használható? Az alábbiakban az adatgyűjtő (vagy mobil terminál, PDA) jellegzetességeivel ismerkedhet meg. (x)

Mire jó az adatgyűjtő?

A DunaShop kínálatában is kapható adatgyűjtő olyan hordozható okoseszköz, ami számos feladat ellátására képes. Ötvözi egy vonalkódolvasó és egy számítógép funkcióit, óriási segítséget nyújtva a felhasználók számára. Nemcsak szimpla beviteli eszköz, mint a “sima” vonalkódolvasó, ami a leolvasás után az adatokat egy kapcsolt rendszernek változtatás nélkül továbbítja, hanem jóval széleskörűbb az alkalmazása.

Képes az adattartalmat egyből egy kijelzőn megjeleníteni, azokat fel is dolgozni, adatbázis műveleteket és egyéb feladatokat elvégezni. Működhet offline vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, valós időben. Alkalmazható árazásra, vonalkódolvasásra, leltározásra, áruátvételre és árukiadásra, árukövetésre. Egyes típusai navigációs eszközként vagy telefonként is használhatók.

Az adatgyűjtő csoportosítása

Az adatgyűjtőnek több csoportja van:

  • Általános adatgyűjtő – olyan mobil eszköz, aminek nagyon kedvező az árfekvése. Egyszerűbb feladatok elvégzésére alkalmas.
  • Vállalati adatgyűjtő – kiváló választást jelent a kis- és középvállalkozások számára. A beltéri használat mellett, már kültéri felhasználású változata is van. 
  • Ipari adatgyűjtő – olyan ipari kategóriájú táblagép, ami jelentősen hosszabb életciklussal rendelkezik a normál változatnál (5-6 év), strapabíró, kimagasló a megbízhatósága. Robusztus kialakítása miatt probléma nélkül leejthető, az akkumulátora cserélhető.
  • Csuklóterminál – a csuklóra rögzíthető adatgyűjtő terminál jelentősen javítja a munkavégzés hatékonyságát. Használatával a felhasználó mindkét keze szabad maradhat munka közben, egy ujjra helyezhető vezeték nélküli vonalkódolvasót csatlakoztatva pedig könnyen létrehozható az optimális adatgyűjtés lehetősége.
  • Targonca terminál – speciális adatgyűjtő, ami targoncára vagy járműre szerelhető. Könnyen és stabilan rögzíthető, robusztus a kialakítása, hiszen bírnia kell az állandó rázkódást és vibrációt. 

Hogyan válasszon adatgyűjtőt?

Mivel az adatgyűjtő megvásárlása mindig hosszú távú befektetésnek számít, fontos, hogy jó döntést hozzon. Milyen kérdésekre kell tudnia a választ ahhoz, hogy jól válasszon? Lássuk!

  • Hol fogja az adatgyűjtőt alkalmazni? Milyen környezeti hatások érhetik eközben?
  • Melyik lesz a legmegfelelőbb kategória az eltervezett feladat elvégzésére – általános, vállalati, ipari, csuklóterminál, targoncára szerelhető?
  • Milyen távolságról kell leolvastatni a vonalkódot? Bizonyos adatgyűjtők csak 10-50 cm távolságig képesek olvasni, míg más modellek több méter távolság esetén is hatékonyak.
  • Mennyire legyen mobil az adatgyűjtő?
  • Fizikai billentyűzetre van szüksége vagy érintőképernyőre?

Az adatgyűjtő alkalmazása az Ön vállalkozása számára is hatalmas előnyöket tartogat, éljen a lehetőséggel!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!