Otthon / Szórakozás

A szmájlik?! 4 találmány, amelynek feltalálását maga a tudós is megbánta

A szmájlik?! 4 találmány, amelynek feltalálását maga a tudós is megbánta

Azt gondolnánk, amikor valaki feltalál valamit, ami világszerte híressé válik, az a személy nagyon büszke arra, amit alkotott. Ám még ez alól is vannak kivételek: az alábbi négy dolog feltalálását például alaposan megbánták azok, akik anno előrukkoltak az ötlettel!

Ethan Zuckerman és a felugró reklám

Ethan Zuckerman különféle hirdetési felületeken dolgozott, amikor egy autós cég dühösen felkereste őt, amiért a reklámjuk egy szexuális tartalmú oldalon jelent meg.

Attól féltek ugyanis, hogy az emberek majd ezzel azonosítják a járműveiket, ezért Ethannek elő kellett rukkolnia valamilyen megoldással.

Ekkor álmodta meg az internetezők által olyannyira utált reklámfajtát: azt, amikor böngészel egy weboldalon, majd hirtelen egy új ablakban felugrik egy reklámfelület.

A férfi azóta már bocsánatot kért az egész világtól, és hozzátette, hogy senkit sem akart idegesíteni a találmányával.

 

Wally Conron és a Labradoodle

1980-ban Wally Conron Ausztráliában élt, és segítőkutyákkal foglalkozott, amikor kapott egy felkérést: egy idősebb, vak asszonynak szüksége volt egy segítőkutyára, de több feltételnek is meg kellett felelnie az ebnek.

A nőnek ugyanis volt egy férje, aki allergiás volt a kutyaszőrre, ezért olyan fajtát kellett találniuk, amelyik nem nagyon hullatta a bundáját.

Wally végül egy Labradort és egy Pudlit keresztezett egymással, és így született meg a ma már nagyon híres kutyafajta, a Labradoodle. A kutyus hatalmas siker volt szerte a világ, és be is vált a gazdinál, ám Wally mégsem volt boldog.

A pozitív példát látva ugyanis az emberek elkezdtek különféle fajtákat keresztezni egymással, amelyek hatására olyan típusok is létrejöttek, amelyek hiába nagyon szépek, sajnos sok egészségügyi gonddal küzdenek.

 

Anna Jarvis és az Anyák napja

Noha Anna Jarvis találta ki az Anyák napját, mégis nagyon utálta az ünnepet, hiába imádta annyira saját édesanyját.

Az ötlettel anno azért állt elő, hogy kifejezze háláját anyukájának: 1908-ban tartották meg az első Anyák napját, amire a vasárnapi iskolában tanító édesanyjának 500 fehér kerti szegfűt küldött ajándékba.

Azonban azt már ki nem állhatta, hogy nem sokkal ezután az emberek pénzszerzési lehetőségként kezdtek el tekinteni az ünnepre, és megjelentek a képeslapok, virágárusok, és egyéb cégek, amelyek ezzel akartak még több bevételt maguknak.

Ő tényleg csak a szeretetét akarta kimutatni!

 

Scott Fahlman és a szmájlik

A számítógépekkel foglalkozó szakértő anno azért találta ki a szmájlikat, mert nem akarta, hogy amikor írásos üzenetben vicces dolgokat írt valakinek, az a személy komolyan vegye a mondanivalóját. Az ötlet be is vált, de nagyobb siker lett, mint azt Scott Fahlman szerette volna.

Nem sokkal később ugyanis egyre többen kezdték el használni a mosolygós szmájlikat, amelyek mára már olyannyira tovább fejlődtek, hogy szó szerint bármilyen eseményre, érzésre találhatunk egy hatásos szmájlit.

Sőt, a boltokban megjelentek az emoji-mintájú termékek is!

A férfi pedig elmondta, hogy néha úgy érzi magát, mint Dr. Frankeinstein: a kreációja teljesen megváltozott, és neki már nem tetszik, ahogy az emberek használják őket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást