A legszebb pillangós lakásdekorációk tavaszra

A legszebb pillangós lakásdekorációk tavaszra

Címlap / Otthon / Dekor / A legszebb pillangós lakásdekorációk tavaszra

A tavasz a megújulás időszaka, és nem csak rád, de a lakásodra is ráférhet egy kis változtatás ebben a szezonban. Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű és egyszerűen elkészíthető tavaszi lakásdekorációt, amelyek pillangókkal borítják majd be az otthonod.

Pillangós függő

Egyszerű origami-lepkék felhasználásával gyönyörű, felfüggeszthető szobadíszt készíthetsz, amely úgy fog kinézni, mintha egy egész pillangóraj lepte volna el a szobát.

Ehhez néhány színes papírra, damilra és egy kör vagy négyzet alakú keretre lesz csak szükséged. A pillangókat hajtogathatod egyszínű papírokból vagy színesre is, a mi kedvencünk viszont az, ha egy szín három különböző árnyalatát használva ombre-hatású színátmenetbe rendezed majd az elkészült lepkéket.

Egy délutánt tuti igénybe vesz majd a hajtogatás, de garantáltan megéri majd a végeredmény!

Függönyre vagy falra

Szintén színes papírokból készíthetsz falra, függönyre vagy akár ablakra akasztható pillangókat, de az ágyad fölé vagy a baldachinra is helyezheted ezt a szép dekorációt.

Ennél a típusnál nem kell hajtogatnod, csak rajzolnod vagy nyomtatnod egy szép pillangós sablont, majd ezt körberajzolnod és kivagdosnod a színes papírokból.

A lepkéket fűzd fel egy madzagra, csomóval rögzítsd őket a helyükön, és máris elkészült a dekorációd.

Lepkefa

Néhány vékony gally, vagy akár tavaszi barkaág gyönyörű lakásdekoráció lehet, ha egy szép kerámia- vagy üvegtálba rendezgeted el őket, majd papírból vagy tollból készített pillangókat ragasztasz, aggatsz rájuk.

Ha vízbe állítod a gallyakat, akkor még szebbé teheted a kompozíciódat, ha folyamatosan cserélgetsz benne néhány szezonális vágott virágot: nárciszt, tulipánt vagy akár jácintot.

Keretezd be!

Az íróasztalod fölé mesés dekorációt készíthetsz kisebb és nagyobb, régebbi és újabb típusú keretek segítségével, amelyek mellé papírból kell készítened színes pillangókat, de akár készen is megvásárolhatod őket, ha nem szeretnél ezzel bajlódni.

A pillangókat akár be is üvegezheted, de a falra is felragaszthatod, a kereteket pedig elég ezután elrendezned körülöttük.

Pillangó-kalitka

Ha te is romantikus lelkületű vagy, imádni fogod ezt a pillangós kalitkát! Vásárolj egy szép fehér vagy akár arany kalitkát, amelyet tölts fel virágokkal.

Ezután a kalitkát körbe kell ragasztgatni spirál alakban pillangókkal, mintha éppen csak most repültek volna rá.

Az ablakban, a komódon, de akár az erkélyen is gyönyörűen fog mutatni ez a dekoráció!

Üvegbe zárva

Egy szép üvegbúrával, egy szivaccsal, ragasztóval és némi dróttal készítheted el ezt a mesés, üveges pillangós dekorációt.

Ehhez a lepkéket egyesével rá kell ragasztanod hosszabb és rövidebb drótokra, majd ezeket a pillangós drótpálcákat beleszúrnod a szivacsba, mintha egy csokrot készítenél belőlük.

Ha már annyira sűrűn vannak a lepkék egymás mellett, hogy a drótok ki se látszanak közülük, akkor csak rájuk kell borítanod az üvegbúrát, és kész is a dekoráció. A képen látható módon te is készíthetsz kedves feliratot, amit szintén a búra alá helyezel.

Bárhová is teszed a lakásban, biztosan magával hozza a tavasz érzését ez a dísz, amelyet akár az étkezőasztalra is tehetsz dekorációnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást