A gyerekek akár meg is erősíthetik a kapcsolatot: 5 magyar férfi elmesélte, náluk ez hogy történt

A gyerekek akár meg is erősíthetik a kapcsolatot: 5 magyar férfi elmesélte, náluk ez hogy történt

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A gyerekek akár meg is erősíthetik a kapcsolatot: 5 magyar férfi elmesélte, náluk ez hogy történt

A gyerekvállalás, egy új családtag érkezése csodálatos dolog, de tény, hogy rengeteg házasság átalakul ezt követően. A hétköznapok többé sosem lesznek ugyanolyanok, egészen más problémák kerülnek előtérbe, és kevesebb idejük jut a pároknak arra, hogy kettesben legyenek. Azonban nem mindenki gondolja úgy, hogy csak negatív lehet a változás! Néhány apuka ugyanis elárulta, gyermekük érkezése milyen módon erősítette meg a házasságukat.

Több relaxáló program

„Mióta van egy gyerekünk, sokkal jobban ki tudjuk élvezni azt, ha nyugis programot szervezünk.

Korábban mindig úton voltunk valamerre, buliztunk, aktív életet éltünk, de tény, hogy sokszor elég fáradtak voltunk.

Viszont azóta, hogy szülők lettünk, szeretünk otthon maradni, nézni egy filmet, és csak élvezni, hogy kettesben vagyunk, mert nincs semmi más dolgunk.

Jobban élvezzük egymás társaságát, mint valaha, talán azért is, mert ritkán van lehetőségünk tényleg kettesben lenni.” – Viktor, 33

Mentálisan is jelen

„Van egy egy éves lányom, miután pedig megszületett, egy dolog határozottan megváltozott a kapcsolatunkban, pozitív értelemben.

Régen gyakran megesett, hogy egy szobában voltunk ugyan, de én tévéztem, a feleségem pedig a telefonjába merült, és hiába nem voltunk egyedül, mégse töltöttünk együtt minőségi időt.

De miután többen lettünk, testileg és fejben is sokkal inkább jelen vagyunk, félretesszük a mobilt, és beszélgetünk.

Úgy érzem, jobban megbecsüljük azt, ha együtt tudunk lenni.” – Laci, 27

Egy csapat

„Sokkal jobb csapattá váltunk!

Korábban megesett, hogy gyakran vitatkoztunk, mert eltérő dolgokat akartunk, és nehezen kötöttünk kompromisszumot, de a gyerekeink nevelésében teljesen egyet értünk.

Egy csapatként neveljük őket, közösen hozunk döntéseket, és ennek köszönhetően empatikusabbak is lettünk egymással szemben.

Tudom, hogy neki milyen erősségei vannak, ahogy ő is, hogy én miben vagyok jobb, és ez alapján osztjuk fel a feladatokat, ami jót tett a kapcsolatunknak.” – Máté, 36

Nehéz időszakok

„A feleségem terhessége során több komplikáció is fellépett, így végig együtt aggódtunk azért, hogy minden rendben menjen.

Noha még visszagondolni sem szeretek erre az időszakra, tény, hogy nagyon közel hozott minket egymáshoz.

Rájöttünk, hogy vannak problémák, amik egyáltalán nem azok, ha közelebbről nézzük őket, és azóta sokkal ritkábban vitatkozunk.

Megtanultam értékelni azt, hogy ő a feleségem, és látni, hogy miken ment keresztül, csak még inkább kivívta a tiszteletemet.” – Barna, 28

Az állandó figyelem

„Jobban figyelünk arra, hogy minőségi programot szervezzünk.

Az első gyerekünk érkezése után azt vettük észre, hogy fokozatosan távolodunk el egymástól, és hónapok óta nem mozdultunk ki, így kitaláltunk egy szabályt: minden kedden elmegyünk vacsorázni, moziba, vagy akár csak sétálni a Duna-partra, de kizárólag kettesben.

Szerencsések vagyunk, mert a nagyszülők szívesen vigyáznak a gyerekekre, így pedig nekünk is van lehetőségünk beszélgetni, és figyelni arra, hogy egyikőnk se érezze magát elhanyagolva.” – Andris, 35

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást